Kylmäsavulohikiusaus
60 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista maukas lohikiusaus kylmäsavustetusta kirjolohesta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen ja maustetun ruokakerman ansiosta kiusaus syntyy vaivatta.
| 200 g | kylmäsavustettua kirjolohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kg | peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 5 dl | maustettua ruokakermaa (esim. sipuli) |
- 1.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Suikaloi lohi ja hienonna tilli.
- 2.
Öljyä korkeareunainen uunivuoka. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Levitä päälle lohisuikaleet, tilli ja valkopippuri. Lisää päälle loput perunoista. Kaada ruokakermat vuokaan.
- 3.
Kypsennä kiusausta uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.
Valmista maukas lohikiusaus kylmäsavustetusta kirjolohesta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen ja maustetun ruokakerman ansiosta kiusaus syntyy vaivatta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kylmäsavustettua kirjolohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kg | peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 5 dl | maustettua ruokakermaa (esim. sipuli) |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Suikaloi lohi ja hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 200 g kylmäsavustettua kirjolohta 1 kpl ruukku tilliä - 2
Öljyä korkeareunainen uunivuoka. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Levitä päälle lohisuikaleet, tilli ja valkopippuri. Lisää päälle loput perunoista. Kaada ruokakermat vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 5 dl maustettua ruokakermaa (esim. sipuli) - 3
Kypsennä kiusausta uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.
Ravintosisältö
452
Energiaa kcal
1892
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
452
Energiaa kcal
1892
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























