Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää maito, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.
Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan vatkaten keittoon. Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.
Kuutioi leipä, kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää valkosipuli öljyyn. Paahda leipäkuutiot öljyssä vaaleanruskeiksi.
Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset leipäkuutioilla ja lehtipersiljalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
760
182
10,8 g
5,8 g
15,0 g
8,8 g
3,0 g
3,3 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
2 kpl viipaletta vaaleaa leipää,
1 kpl Valkosipulinkynsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli