Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää maito, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.
Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan vatkaten keittoon. Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.
Kuutioi leipä, kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää valkosipuli öljyyn. Paahda leipäkuutiot öljyssä vaaleanruskeiksi.
Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset leipäkuutioilla ja lehtipersiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
900
11,8 g
6,3 g
20,0 g
8,8 g
3,3 g
4,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli