Kyssäkaalikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Kyssäkaali on parasta pikkuisen rapeana. Keitä kyssäkaalikeittoon tulevat perunat ja porkkanat pehmeiksi, mutta kypsennä kyssäkaali isoina paloina. Näin sosekeittoon jää kiva purutuntuma.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkyssäkaalia
200 gperunaa
1 kplporkkana
1 kplsipuli
1 lvettä
1/2 tlsuolaa
2 dlmaitoa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tljauhettua valkopippuria

Suurus

1 dlkermaa
1 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

2 kplviipaletta vaaleaa leipää
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 rklryosiöljyä
1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää maito, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.

    MääräAinesosa
    800 gkyssäkaalia
    200 gperunaa
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    1/2 tlsuolaa
    1 lvettä
    2 dlmaitoa
  2. 2

    Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan vatkaten keittoon. Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rklvehnäjauhoja
    1 dlkermaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/4 tljauhettua valkopippuria
  3. 3

    Kuutioi leipä, kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää valkosipuli öljyyn. Paahda leipäkuutiot öljyssä vaaleanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplviipaletta vaaleaa leipää
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 rklryosiöljyä
  4. 4

    Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset leipäkuutioilla ja lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä