Kyssäkaalikeitto - Yhteishyvä

Kyssäkaalikeitto

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
Kyssäkaalia
1 - 2 kpl
Perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Ruokosokeria
2 dl
Maitoa

SUURUSTAMISEEN

1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kermaa
Valko- ja mustapippuria
Paprikaa

PINNALLE

2 kpl
Ranskanleipää kuutioina
1/2 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Muutama kiinankaalisuikale tai persiljaa

Näin teet

1

Halkaise ja kuori kyssäkaalit kattilaan. Kuori ja lohko perunat ja porkkana samaan kattilaan. Lisää kuorittu ja lohkottu sipuli sekä sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. Mausta vesi suolalla ja sokerilla. Keitä perunat pehmeiksi.Kaada kasvikset liemineen monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää joukkoon maito, jauha vielä kerran ja kaada liemi kattilaan takaisin.Sekoita jauhot kermaan ja kaada suurus vatkaten keittoon. Kiehauta pohjaa myöten sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta.Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää siihen valkosipulinmuru. Paahda leipäkuutiot öljyssä vaaleanruskeiksi ja tarjoa keiton lisäkkeinä. Ripottele keiton päälle myös hiukan tuoretta kiinankaalisilppua tai persiljaa.Kyssäkaalikeitto on raikkaan makuista ja hiukan rapeaa, kun keität sen ohjeen mukaan niin, että vain peruna ja porkkana kypsyvät täysin, mutta kyssäkaali jää hiukan kovaksi. Jauhettaessa siitä tulee silloin mannasuurimon kaltaista raetta, jota voi pureskella. Jos soseutat kaalitkin käsin survoen, pilko ne silloin pienemmiksi paloiksi ja keitä täysin kypsiksi.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 21.11.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa