Kyssäkaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kyssäkaalikeitto

Kyssäkaalikeitto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kyssäkaali on parasta pikkuisen rapeana. Keitä kyssäkaalikeittoon tulevat perunat ja porkkanat pehmeiksi, mutta kypsennä kyssäkaali isoina paloina. Näin sosekeittoon jää kiva purutuntuma.

Ainekset

2 kpl
kyssäkaalia
2 kpl
perunaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Sipuli
1 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Maitoa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
jauhettua valkopippuria

suurus

1 dl
Kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

lisäksi

2 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 rkl
Öljyä
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää maito, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.

2 kpl
kyssäkaalia
2 kpl
perunaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Sipuli
1/2 tl
Suolaa
1 l
Vettä
2 dl
Maitoa
2

Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan vatkaten keittoon. Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.

1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kermaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
3

Kuutioi leipä, kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää valkosipuli öljyyn. Paahda leipäkuutiot öljyssä vaaleanruskeiksi.

2 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 rkl
Öljyä
4

Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset leipäkuutioilla ja lehtipersiljalla.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
Resepti:
Anu Brask
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.11.2006
Muokattu: 22.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

760

182

10,8 g

5,8 g

15,0 g

8,8 g

3,0 g

3,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

2 kpl viipaletta vaaleaa leipää,

1 kpl Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli