Kyssäkaalipakora | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kyssäkaalipakora

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lusikallinen taikinoituja kyssäkaali- ja sipulisuikaleita paistuu öljyssä pakoraksi, rapeaksi intialaiseksi suupalaksi.

Ainekset

2 kpl
Kyssäkaalia
2 kpl
Punasipulia
1 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Mannasuurimoita
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Currya
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Ruokasoodaa
3/4 - 1 dl
Kylmää vettä
4 dl
Öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa kyssäkaalit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.

2 kpl
Kyssäkaalia
2 kpl
Punasipulia
2

Yhdistä jauhot, mannasuurimot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita vesi joukkoon. Sekoita kyssäkaalit ja sipulit taikinaan niin, että kasvikset taikinoituvat kauttaaltaan.

1 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Mannasuurimoita
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Currya
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Ruokasoodaa
3/4 - 1 dl
Kylmää vettä
2 kpl
Kyssäkaalia
2 kpl
Punasipulia
3

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteiseksi. Laita 1 rkl vihanneksia öljyyn ja paista rapeaksi 2–3 minuuttia. Paista 3–4 nokaretta kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.

4 dl
Öljyä paistamiseen
4

Tiesitkö? Voit testata paistoöljyn lämpötilan leipäpalalla. Kun pala ruskistuu kauniisti muutamassa sekunnissa, öljy on sopivan kuumaa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3817

912

90,5 g

6,0 g

22,3 g

5,5 g

3,3 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kurkumaa,

1 tl Currya,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Ruokasoodaa,

0,75 - 1 dl Kylmää vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli