Kyssäkaalipakora
Ainekset
Valmistus
Kuori ja leikkaa kyssäkaalit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä jauhot, mannasuurimot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita vesi joukkoon. Sekoita kyssäkaalit ja sipulit taikinaan niin, että kasvikset taikinoituvat kauttaaltaan.
Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteiseksi. Laita 1 rkl vihanneksia öljyyn ja paista rapeaksi 2–3 minuuttia. Paista 3–4 nokaretta kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.
Tiesitkö? Voit testata paistoöljyn lämpötilan leipäpalalla. Kun pala ruskistuu kauniisti muutamassa sekunnissa, öljy on sopivan kuumaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
925
3871
90,8 g
6,0 g
23,3 g
6,5 g
5,5 g
4,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kurkumaa,
1 tl Currya,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Ruokasoodaa,
0,75 - 1 dl Kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli