Kyssäkaalipakora

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Lusikallinen taikinoituja kyssäkaali- ja sipulisuikaleita paistuu öljyssä pakoraksi, rapeaksi intialaiseksi suupalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkyssäkaalia
2 kplpunasipulia
1 dlvehnäjauhoja
2 rklmannasuurimoita
1 tlkurkumaa
1 tlcurrya
1/2 tlsuolaa
1/2 tlruokasoodaa
3/4 - 1 dlkylmää vettä
4 dlöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa kyssäkaalit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplkyssäkaalia
    2 kplpunasipulia
  2. 2

    Yhdistä jauhot, mannasuurimot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita vesi joukkoon. Sekoita kyssäkaalit ja sipulit taikinaan niin, että kasvikset taikinoituvat kauttaaltaan.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    2 rklmannasuurimoita
    1 tlkurkumaa
    1 tlcurrya
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlruokasoodaa
    3/4 - 1 dlkylmää vettä
    2 kplkyssäkaalia
    2 kplpunasipulia
  3. 3

    Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteiseksi. Laita 1 rkl vihanneksia öljyyn ja paista rapeaksi 2–3 minuuttia. Paista 3–4 nokaretta kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.

    MääräAinesosa
    4 dlöljyä paistamiseen
  4. 4

    Tiesitkö? Voit testata paistoöljyn lämpötilan leipäpalalla. Kun pala ruskistuu kauniisti muutamassa sekunnissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kurkumaa, 1 tl Currya, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Ruokasoodaa, 0,75 - 1 dl Kylmää vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä