Kuori ja leikkaa kyssäkaalit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä jauhot, mannasuurimot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita vesi joukkoon. Sekoita kyssäkaalit ja sipulit taikinaan niin, että kasvikset taikinoituvat kauttaaltaan.
Kuumenna öljy isossa kattilassa 180-asteiseksi. Laita 1 rkl vihanneksia öljyyn ja paista rapeaksi 2–3 minuuttia. Paista 3–4 nokaretta kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.
Tiesitkö? Voit testata paistoöljyn lämpötilan leipäpalalla. Kun pala ruskistuu kauniisti muutamassa sekunnissa, öljy on sopivan kuumaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3817
912
90,5 g
6,0 g
22,3 g
5,5 g
3,3 g
3,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kurkumaa,
1 tl Currya,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Ruokasoodaa,
0,75 - 1 dl Kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli