Laihduttajan alkupala - Yhteishyvä

Laihduttajan alkupala

Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
Punajuurta
2 - 3 kpl
Palsternakkaa
1 kpl
Lanttua tai 2 naurista
Muutama sipulirengas
1 kpl
Purjoa renkaina
3 - 4 rkl
Kylmäpuristettua rypsiöljyä

KASTIKE:

1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Punajuuriraastetta
1 kpl
(1,5 dl) kevytranskankermaa
1/2 tl
Sokeria
Suolaa ja mustapippuria
1 tl
(raastettua piparjuurta)

Näin teet

1

Pese ja kuori kasvikset. Raasta ne sitten värijärjestyksessä vaaleimmasta aloittaen monitoimikoneella hienoksi ja nosta ryhmiksi isolle lautaselle. Valuta päälle öljyä. Se parantaa vitamiinien, varsinkin A-vitamiinin, imeytymistä.Leikkaa pinnalle hiukan sipulia ohuiksi renkaiksi ja valmista kastike sekoittaen. Kastikkeesta tulee vaaleanpunaista, kun liotat ensin punajuuriraasteen etikassa.

Resepti
Anu Brask
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa