Lämminsavulohi-pinaattipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lämminsavulohi-pinaattipiirakka

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kpl
(380 g) pyöreä suolainen pakastepiirakkataikina

täyte

300 g
Lämminsavulohta
75 g
Tuoretta pinaattia
1 1/2 dl
Kermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 28 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit. Poista varret ja paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti.

Purista pinaatti kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja suola. Valuta munaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

408

98

8,2 g

4,8 g

4,0 g

0,6 g

0,4 g

2,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g Lämminsavulohta,

75 g Tuoretta pinaattia,

2 dl Juustoraastetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli