Lämminsavulohi-pinaattipiirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

15 min

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(380 g) pyöreä suolainen pakastepiirakkataikina

Täyte

300 glämminsavulohta
75 gtuoretta pinaattia
1 1/2 dlkermaa
2 kplkananmunaa
2 dljuustoraastetta
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 28 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit. Poista varret ja paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti.

    Purista pinaatti kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja suola. Valuta munaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 300 g Lämminsavulohta, 75 g Tuoretta pinaattia, 2 dl Juustoraastetta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä