Lämminsavulohi-pinaattipiirakka
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (380 g) pyöreä suolainen pakastepiirakkataikina |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | lämminsavulohta |
| 75 g | tuoretta pinaattia |
| 1 1/2 dl | kermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 28 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit. Poista varret ja paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti.
Purista pinaatti kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja suola. Valuta munaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Lämminsavulohi-pinaattipiirakka
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (380 g) pyöreä suolainen pakastepiirakkataikina |
Täyte | |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 75 g | tuoretta pinaattia |
| 1 1/2 dl | kermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 28 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit. Poista varret ja paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti.
Purista pinaatti kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja suola. Valuta munaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
98
Energiaa kcal
408
Energiaa kj
8,2 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
98
Energiaa kcal
408
Energiaa kj
8,2 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 300 g Lämminsavulohta, 75 g Tuoretta pinaattia, 2 dl Juustoraastetta, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















