Lämpimät pesto-tomaattileivät

arvosana5/5

(4)arviota
9 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Punainen pesto tuo kivaa vaihtelua klassisiin pesto-tomaattilämppäreihin!

Ainekset

MääräAinesosa
9 kplpaahtoleipäviipaletta
5 rklpunaista pestoa
250 g(1 rs) minitomaatteja
125 g(1 ps) mozzarellaa
(basilikaa)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä leivät leivinpaperille pellille. Voitele leivät pestolla. Pese ja viipaloi tomaatit 4–6 osaan. Valuta mozzarella ja revi suupaloiksi. Levitä tomaatit ja juusto leipien päälle.

    MääräAinesosa
    9 kplpaahtoleipäviipaletta
    5 rklpunaista pestoa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    125 g(1 ps) mozzarellaa
  2. 2

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut.

  3. 3

    Halutessasi koristele basilikan lehdillä.

    MääräAinesosa
    (basilikaa)

Vinkki: Punaisen peston tilalle sopii vihreä pesto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä