Lämpimät pesto-tomaattileivät
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Punainen pesto tuo kivaa vaihtelua klassisiin pesto-tomaattilämppäreihin!
| 9 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 5 rkl | punaista pestoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| (basilikaa) |
- 1.
Levitä leivät leivinpaperille pellille. Voitele leivät pestolla. Pese ja viipaloi tomaatit 4–6 osaan. Valuta mozzarella ja revi suupaloiksi. Levitä tomaatit ja juusto leipien päälle.
- 2.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut.
- 3.
Halutessasi koristele basilikan lehdillä.
Punainen pesto tuo kivaa vaihtelua klassisiin pesto-tomaattilämppäreihin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 9 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 5 rkl | punaista pestoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| (basilikaa) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Levitä leivät leivinpaperille pellille. Voitele leivät pestolla. Pese ja viipaloi tomaatit 4–6 osaan. Valuta mozzarella ja revi suupaloiksi. Levitä tomaatit ja juusto leipien päälle.
Määrä Ainesosa 9 kpl paahtoleipäviipaletta 5 rkl punaista pestoa 250 g (1 rs) minitomaatteja 125 g (1 ps) mozzarellaa - 2
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut.
- 3
Halutessasi koristele basilikan lehdillä.
Määrä Ainesosa (basilikaa)
Vinkki: Punaisen peston tilalle sopii vihreä pesto.
Ravintosisältö
138
Energiaa kcal
579
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,4 g
Hiilihydraatteja
1,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
138
Energiaa kcal
579
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,4 g
Hiilihydraatteja
1,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























