Lämpimät sienisalaattileivät
15 min

Nappaa talteen!
| 100 g | herkkusieniä |
| 100 g | osterivinokkaita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | siivua ohutta pekonia |
| 3 rkl | tuoretta persiljaa silputtuna |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 rkl | smetanaa |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| 2 kpl | rouheista ruisleipäpalaa |
- 1.
Pilko sienet pieneksi. Kuori ja silppua sipuli ja pieni pekoniviipaleet. Paista pekoni pannulla rapeaksi, lisää sienipalat ja sipuli. Paista pari minuuttia ja lisää viinietikka ja mausteet. Kuumenna hetken ajan ja lisää sekaan persilja ja smetana. Pidä seos lämpimänä. Paahda ja voitele leipäviipaleet halutessasi ja nosta viipaleiden päälle sieniseosta. Tarjoile heti esimerkiksi viipaloidun tomaatin kanssa.
Lämpimät sienisalaattileivät
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | herkkusieniä |
| 100 g | osterivinokkaita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | siivua ohutta pekonia |
| 3 rkl | tuoretta persiljaa silputtuna |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 rkl | smetanaa |
Lisäksi: | |
| 2 kpl | rouheista ruisleipäpalaa |
Valmistus
- 1
Pilko sienet pieneksi. Kuori ja silppua sipuli ja pieni pekoniviipaleet. Paista pekoni pannulla rapeaksi, lisää sienipalat ja sipuli. Paista pari minuuttia ja lisää viinietikka ja mausteet. Kuumenna hetken ajan ja lisää sekaan persilja ja smetana. Pidä seos lämpimänä. Paahda ja voitele leipäviipaleet halutessasi ja nosta viipaleiden päälle sieniseosta. Tarjoile heti esimerkiksi viipaloidun tomaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




























