Lanttu-omenalaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lanttu-omenalaatikko

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Omena ja inkivääri tuovat makua ja raikkautta lanttulaatikkoon. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, lanttulaatikko sopii myös keliaakikon joulupöytään.

Ainekset

1 kg
Lanttua
2 kpl
Omenaa
1 1/2 dl
Kermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua inkivääriä
Jauhettua valkopippuria

lisäksi

Korppujauhoja
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

726

173

8,7 g

5,1 g

18,6 g

15,0 g

3,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

0,25 tl Jauhettua inkivääriä,

Jauhettua valkopippuria,

Korppujauhoja,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli