Lanttu-omenalaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lanttu-omenalaatikko

???
Annokset
7
Omena ja inkivääri tuovat makua ja raikkautta lanttulaatikkoon. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, lanttulaatikko sopii myös keliaakikon joulupöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lanttua
2 kpl
Omenaa
1 1/2 dl
Kermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua inkivääriä
Jauhettua valkopippuria

LISÄKSI

Korppujauhoja
Voita

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g130 g
Proteiinia3 g23 g
Rasvaa9 g61 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj726 5079
Energiaa kcal173 1214

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 0,25 tl Jauhettua inkivääriä

  • Jauhettua valkopippuria

  • Korppujauhoja

  • Voita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g130 g
Proteiinia3 g23 g
Rasvaa9 g61 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj726 5079
Energiaa kcal173 1214

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 0,25 tl Jauhettua inkivääriä

  • Jauhettua valkopippuria

  • Korppujauhoja

  • Voita

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.