Lanttu-omenalaatikko

Omena ja inkivääri tuovat makua ja raikkautta lanttulaatikkoon. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, lanttulaatikko sopii myös keliaakikon joulupöytään.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kglanttua
2 kplomenaa
1 1/2 dlkermaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
3 rklsiirappia
2 tlsuolaa
1/4 tljauhettua inkivääriä
jauhettua valkopippuria

Lisäksi

korppujauhoja
voita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa, 0,25 tl Jauhettua inkivääriä, Jauhettua valkopippuria, Korppujauhoja, Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä