Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
726
173
8,7 g
5,1 g
18,6 g
15,0 g
3,3 g
3,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Suolaa,
0,25 tl Jauhettua inkivääriä,
Jauhettua valkopippuria,
Korppujauhoja,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli