Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lanttukukot

Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Ruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte:

250 g
Lanttua
4 kpl
Viipaletta pekonia
2 rkl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Voi- tai margariinisulaa voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekonit pieniksi. Jaa sulatettu taikinapala neljään osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Älä kauli liian ohuiksi. Nosta levyjen keskelle kerroksittain lanttukuutioita ja hienonnettua pekonia. Mausta siirapilla ja suolalla. Leikkaa neljä viistoviiltoa taikinalevyjen reunoihin ja käännä taikina täytteen päälle. Tasoita saumat sileiksi käsin veden avulla. Käännä kukot ympäri niin, että saumat jäävät alapuolelle. Muotoile kukot käsillä kauniin soikeiksi. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sivele kypsentämisen aikana rasvalla. Tarjoile lämpiminä. Leikkaa kansi auki tarjolle tuotaessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katrsi Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.