Lanttukukot - Yhteishyvä

Lanttukukot

???
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Ruis-perunataikinaa (pakaste)

TÄYTE:

250 g
Lanttua
4 kpl
Viipaletta pekonia
2 rkl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Voi- tai margariinisulaa voiteluun

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekonit pieniksi. Jaa sulatettu taikinapala neljään osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Älä kauli liian ohuiksi. Nosta levyjen keskelle kerroksittain lanttukuutioita ja hienonnettua pekonia. Mausta siirapilla ja suolalla. Leikkaa neljä viistoviiltoa taikinalevyjen reunoihin ja käännä taikina täytteen päälle. Tasoita saumat sileiksi käsin veden avulla. Käännä kukot ympäri niin, että saumat jäävät alapuolelle. Muotoile kukot käsillä kauniin soikeiksi. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sivele kypsentämisen aikana rasvalla. Tarjoile lämpiminä. Leikkaa kansi auki tarjolle tuotaessa.

Resepti
Katrsi Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa