Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte:

250 glanttua
4 kplviipaletta pekonia
2 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvoi- tai margariinisulaa voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekonit pieniksi. Jaa sulatettu taikinapala neljään osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Älä kauli liian ohuiksi. Nosta levyjen keskelle kerroksittain lanttukuutioita ja hienonnettua pekonia. Mausta siirapilla ja suolalla. Leikkaa neljä viistoviiltoa taikinalevyjen reunoihin ja käännä taikina täytteen päälle. Tasoita saumat sileiksi käsin veden avulla. Käännä kukot ympäri niin, että saumat jäävät alapuolelle. Muotoile kukot käsillä kauniin soikeiksi. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sivele kypsentämisen aikana rasvalla. Tarjoile lämpiminä. Leikkaa kansi auki tarjolle tuotaessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katrsi Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä