Lasimestarin yrttisilakat

Nappaa talteen!
| 500 g | silakkafileitä |
| 2 tl | suolaa |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | karkeaa suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| Lisäksi | |
| 1 dl | hienonnettua tuoretta tilliä |
| 2 kpl | punasipulia |
- 1.
Mausta silakkafileet suolalla ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin. Kiehauta liemen ainekset kattilassa. Jäähdytä liemi kylmäksi. Levitä silakkafileet voipaperin päälle leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele hienonnettu tilli silakkafileiden päälle ja kääri fileet rullalle. Leikkaa punasipulit renkaiksi ja lado vuokaan silakkafileiden kanssa. Kaada päälle kylmä liemi. Anna maustua viileässä ainakin seuraavaan päivään.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 2 tl | suolaa |
Liemi | |
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | karkeaa suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
Lisäksi | |
| 1 dl | hienonnettua tuoretta tilliä |
| 2 kpl | punasipulia |
Valmistus
- 1
Mausta silakkafileet suolalla ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin. Kiehauta liemen ainekset kattilassa. Jäähdytä liemi kylmäksi. Levitä silakkafileet voipaperin päälle leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele hienonnettu tilli silakkafileiden päälle ja kääri fileet rullalle. Leikkaa punasipulit renkaiksi ja lado vuokaan silakkafileiden kanssa. Kaada päälle kylmä liemi. Anna maustua viileässä ainakin seuraavaan päivään.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























