Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.
Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
457
1915
43,5 g
5,5 g
10,0 g
0,8 g
0,8 g
7,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 ruukku lehtikaalia,
Valkosipulinkynsi,
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli