Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaalicaesar

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.

Ainekset

1 ruukku lehtikaalia
1 rkl
Sitruunamehua
3 kpl
Vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa

Kastike

1 kpl
Kananmuna
2 kpl
Anjovisfileetä
1 tl
Dijoninsinappia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Parmesaanijuustoa raastettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.

Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

457

1915

43,5 g

5,5 g

10,0 g

0,8 g

0,8 g

7,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 ruukku lehtikaalia,

Valkosipulinkynsi,

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Parmesaanijuustoa raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli