Lehtikaalicaesar

Nappaa talteen!
Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.
| 1 ruukku lehtikaalia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | anjovisfileetä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | parmesaanijuustoa raastettuna |
- 1.
Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.
Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.
Lehtikaalicaesar
Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 ruukku lehtikaalia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
Kastike | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | anjovisfileetä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | parmesaanijuustoa raastettuna |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.
Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.
Ravintosisältö
457
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
43,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
457
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
43,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 ruukku lehtikaalia, Valkosipulinkynsi, Valkosipulinkynsi, 2 rkl Parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























