Lehtikaalicaesar - Yhteishyvä

Lehtikaalicaesar

???
Annokset
4
Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 ruukku lehtikaalia
1 rkl
Sitruunamehua
3 kpl
Vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa

KASTIKE

1 kpl
Kananmuna
2 kpl
Anjovisfileetä
1 tl
Dijoninsinappia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Parmesaanijuustoa raastettuna

Näin teet

1

Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.

Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa44 g174 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1915 7658
Energiaa kcal457 1829

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 ruukku lehtikaalia

  • Valkosipulinkynsi

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Parmesaanijuustoa raastettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa44 g174 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1915 7658
Energiaa kcal457 1829

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 ruukku lehtikaalia

  • Valkosipulinkynsi

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Parmesaanijuustoa raastettuna

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.