Lihapullat puolukkamarmeladin kera

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Lihapullat maistuvat puolukka-punasipulimarmeladin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkananmuna
1 1/2 dlruokakermaa
3 kplkuivahtanutta vaaleaa leipää
750 gnaudan jauhelihaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlsuolaa
1/2 tljauhettua maustepippuria
1/4 tljauhettua neilikkaa

Puolukka-sipulimarmeladi

1 kplpunasipuli
1 rklrypsiöljyä
2 rklvettä
200 gpakastepuolukoita
1 1/2 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista puolukkamarmeladi. Kuori ja hienonna punasipuli. Lämmitä kattilassa öljy ja kuullota sipulia kevyesti muutama minuutti. Lisää vesi, puolukat ja hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Seos kiinteytyy jäähtyessä.

    Valmista lihapullataikina.Sekoita kulhossa muna ja ruokakerma. Leikkaa leivistä kuoret pois, hienonna sisukset ja lisää muna-kermaseokseen. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita. Nosta lihapullat heti lämpiminä kulhoon, jotta saat niistä ylimääräisen pellille valuneen rasvan pois. Tarjoile puolukkamarmeladin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä