Liharuukku

arvosana4/5

(39)arviota
6 Annosta

Useita tunteja

Pippurinen naudan suikalepata eli liharuukku hautuu uunissa meheväksi. Härkäruukkunakin tunnettu uuniruoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kplsipuli
1 rklöljyä
200 gpippurituorejuustoa
3 dlvettä
2 dlruokakermaa
2 rklsoijakastiketta
(tuoretta timjamia)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.

    MääräAinesosa
    800 g(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuumenna puolet öljystä (0,5 rkl) paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    800 g(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
  3. 3

    Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa (0,5 rkl). Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 rklöljyä
    3 dlvettä
    200 gpippurituorejuustoa
  4. 4

    Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.

  5. 5

    Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    2 rklsoijakastiketta
    (tuoretta timjamia)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä