Liharuukku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Pippurinen naudan suikalepata eli liharuukku hautuu uunissa meheväksi. Härkäruukkunakin tunnettu uuniruoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.
| 800 g | (2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | pippurituorejuustoa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| (tuoretta timjamia) |
- 1.
Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.
- 2.
Kuumenna puolet öljystä (0,5 rkl) paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.
- 3.
Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa (0,5 rkl). Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.
- 4.
Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.
- 5.
Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.
Pippurinen naudan suikalepata eli liharuukku hautuu uunissa meheväksi. Härkäruukkunakin tunnettu uuniruoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | pippurituorejuustoa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| (tuoretta timjamia) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.
Määrä Ainesosa 800 g (2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita 1 kpl sipuli - 2
Kuumenna puolet öljystä (0,5 rkl) paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 800 g (2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita - 3
Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa (0,5 rkl). Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 rkl öljyä 3 dl vettä 200 g pippurituorejuustoa - 4
Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.
- 5
Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 2 rkl soijakastiketta (tuoretta timjamia)
Ravintosisältö
317
Energiaa kcal
1326
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
32,2 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
317
Energiaa kcal
1326
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
32,2 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























