Liharuukku | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Liharuukku eli naudan suikalepata

Liharuukku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pippurinen naudan suikalepata eli liharuukku hautuu uunissa pitkään.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
200 g
Pippurituorejuustoa
3 dl
Vettä
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Soijakastiketta
(tuoretta timjamia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.

800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kpl
Sipuli
2

Kuumenna loraus öljyä paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.

1 rkl
Öljyä
800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
3

Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa. Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
3 dl
Vettä
200 g
Pippurituorejuustoa
4

Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.

5

Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Soijakastiketta
(tuoretta timjamia)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 21.11.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.