Lindströmin hampurilaispihvit jauhelihasta
30 min

Nappaa talteen!
Valmista hampurilaispihvit vaihteeksi lindströminpihvien tapaan. Punajuuri värjää jogurtilla mehevöitetyt, kapriksilla piristetyt jauhelihapihvit suloisen pinkiksi.
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 kpl | etikkapunajuurta |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauheliha jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
- 2.
Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
- 3.
Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.
Lindströmin hampurilaispihvit jauhelihasta
Valmista hampurilaispihvit vaihteeksi lindströminpihvien tapaan. Punajuuri värjää jogurtilla mehevöitetyt, kapriksilla piristetyt jauhelihapihvit suloisen pinkiksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 kpl | etikkapunajuurta |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauheliha jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3/4 dl korppujauhoja 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia 2 kpl etikkapunajuurta 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 kpl kananmuna 3/4 dl ruohosipulia hienonnettuna 2 rkl kapriksia 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen - 3
Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.
Vinkki: Mausta pihvitaikina sipulilla tai valkosipulilla. Paista sipulisilppu halutessasi kypsäksi öljyssä pannulla.
Ravintosisältö
248
Energiaa kcal
1039
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
14,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
248
Energiaa kcal
1039
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
14,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia, rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





