Lindströmin hampurilaispihvit jauhelihasta

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Valmista hampurilaispihvit vaihteeksi lindströminpihvien tapaan. Punajuuri värjää jogurtilla mehevöitetyt, kapriksilla piristetyt jauhelihapihvit suloisen pinkiksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3/4 dlkorppujauhoja
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
2 kpletikkapunajuurta
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 kplkananmuna
3/4 dlruohosipulia hienonnettuna
2 rklkapriksia
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauheliha jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3/4 dlkorppujauhoja
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    2 kpletikkapunajuurta
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 kplkananmuna
    3/4 dlruohosipulia hienonnettuna
    2 rklkapriksia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen
  3. 3

    Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.

Vinkki: Mausta pihvitaikina sipulilla tai valkosipulilla. Paista sipulisilppu halutessasi kypsäksi öljyssä pannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia, rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.11.2019
|
Päivitetty: 20.10.2025

Samankaltaisia reseptejä