Lindströminpihvit ja herkkusienikastike

Nappaa talteen!
Lindströminpihvit valmistuvat jauhelihasta, säilykepunajuurista ja suolakurkusta. Syö pihvit herkkusienikastikkeen kera.
| Pihvit | |
|---|---|
| 400 g | sika-nautajauhelihaa |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | karkeaksi raastettua säilykepunajuurta |
| 1 dl | silputtuja maustekurkkuja |
| 1/2 dl | pieniä kapriksia |
| rouhittua mustapippuria | |
| Herkkusienikastike | |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 dl | silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia) |
- 1.
Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.
- 2.
Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- 3.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
- 4.
Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.
- 5.
Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.
- 6.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.
Lindströminpihvit valmistuvat jauhelihasta, säilykepunajuurista ja suolakurkusta. Syö pihvit herkkusienikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pihvit | |
| 400 g | sika-nautajauhelihaa |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | karkeaksi raastettua säilykepunajuurta |
| 1 dl | silputtuja maustekurkkuja |
| 1/2 dl | pieniä kapriksia |
| rouhittua mustapippuria | |
Herkkusienikastike | |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 dl | silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia) |
Valmistus (Uuni 225°C)
1Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.
2Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
4Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.
5Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.
6Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.
Ravintosisältö
494
Energiaa kcal
2066
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
494
Energiaa kcal
2066
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 dl Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta, 1 dl Silputtuja maustekurkkuja, 0,5 dl Pieniä kapriksia, Rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































