Lindströminpihvit ja herkkusienikastike - Yhteishyvä

Lindströminpihvit ja herkkusienikastike

Lindströmin pihvit
Annokset
4
Uunin lämpötila
225°C
Lindströminpihvit valmistuvat jauhelihasta, säilykepunajuurista ja suolakurkusta. Syö pihvit herkkusienikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

PIHVIT

400 g
Sika-nautajauhelihaa
3/4 dl
Korppujauhoja
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1 dl
Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta
1 dl
Silputtuja maustekurkkuja
1/2 dl
Pieniä kapriksia
Rouhittua mustapippuria

HERKKUSIENIKASTIKE

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 rkl
Voita
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia)

Näin teet

Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.
1

Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.

Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2

Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
3

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.

Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.
4

Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.

Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.
5

Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.

Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.
6

Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia23 g92 g
Rasvaa39 g155 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2066 8265
Energiaa kcal494 1975

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta

  • 1 dl Silputtuja maustekurkkuja

  • 0,5 dl Pieniä kapriksia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia23 g92 g
Rasvaa39 g155 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2066 8265
Energiaa kcal494 1975

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta

  • 1 dl Silputtuja maustekurkkuja

  • 0,5 dl Pieniä kapriksia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia)

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.