Lindströminpihvit ja herkkusienikastike | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lindströmin pihvit

Lindströminpihvit ja herkkusienikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lindströminpihvit valmistuvat jauhelihasta, säilykepunajuurista ja suolakurkusta. Syö pihvit herkkusienikastikkeen kera.

Ainekset

pihvit

400 g
Sika-nautajauhelihaa
3/4 dl
Korppujauhoja
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1 dl
Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta
1 dl
Silputtuja maustekurkkuja
1/2 dl
Pieniä kapriksia
Rouhittua mustapippuria

herkkusienikastike

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 rkl
Voita
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.
1

Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili.

Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2

Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
3

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.

Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.
4

Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla.

Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.
5

Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen.

Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.
6

Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2066

494

38,8 g

19,5 g

12,0 g

2,3 g

0,5 g

23,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 dl Karkeaksi raastettua säilykepunajuurta,

1 dl Silputtuja maustekurkkuja,

0,5 dl Pieniä kapriksia,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Silputtuja tuoreyrttejä (esim, persiljaa tai timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli