Sekoita jauheliha, kananmunat, sipulirouhe, suola ja mustapippuri kulhossa.
Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Sekoita linssit jauhelihataikinaan. Painele taikinaa käsin, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa mureketaikina 12 kasaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin pyöreiksi pihveiksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoa pihvit esimerkiksi pinaattiperunamuusin kanssa.
Vinkki: Mausta perunamuusi pinaatilla. Lisää neljän hengen muusiannokseen 100 grammaa sulatettua pakastepinaattia ennen soseuttamista. Kokeile maustaa valmis muusi myös pestolla, tuoreilla yrteillä tai kuutioidulla tomaatilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
547
4,3 g
1,5 g
9,8 g
0,3 g
2,0 g
12,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Paahdettua sipulirouhetta,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli