Linsseillä rikastetut jauhelihapihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linsseillä rikastetut jauhelihapihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täydennä mureketaikinaa käyttövalmiilla linsseillä. Linssit tuovat pihveihin rutkasti lisää proteiinia ja kuitua sekä mukavan suutuntuman.

Ainekset

1 kpl
(400 g) vähärasvaista jauhelihaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(290 g) punaisia kypsiä linssejä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauheliha, kananmunat, sipulirouhe, suola ja mustapippuri kulhossa.

1 kpl
(400 g) vähärasvaista jauhelihaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Sekoita linssit jauhelihataikinaan. Painele taikinaa käsin, kunnes se on tasaista ja kiinteää.

1 kpl
(290 g) punaisia kypsiä linssejä
3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa mureketaikina 12 kasaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin pyöreiksi pihveiksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

4

Tarjoa pihvit esimerkiksi pinaattiperunamuusin kanssa.

5

Vinkki: Mausta perunamuusi pinaatilla. Lisää neljän hengen muusiannokseen 100 grammaa sulatettua pakastepinaattia ennen soseuttamista. Kokeile maustaa valmis muusi myös pestolla, tuoreilla yrteillä tai kuutioidulla tomaatilla.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.3.2018
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

547

131

4,3 g

1,5 g

9,8 g

0,3 g

2,0 g

12,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Paahdettua sipulirouhetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli