Linsseillä rikastetut jauhelihapihvit

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Täydennä mureketaikinaa käyttövalmiilla linsseillä. Linssit tuovat pihveihin rutkasti lisää proteiinia ja kuitua sekä mukavan suutuntuman.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvähärasvaista jauhelihaa
2 kplkananmunaa
1 dlpaahdettua sipulirouhetta
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
290 g(1 prk) punaisia kypsiä linssejä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita jauheliha, kananmunat, sipulirouhe, suola ja mustapippuri kulhossa.

    MääräAinesosa
    400 gvähärasvaista jauhelihaa
    2 kplkananmunaa
    1 dlpaahdettua sipulirouhetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Sekoita linssit jauhelihataikinaan. Painele taikinaa käsin, kunnes se on tasaista ja kiinteää.

    MääräAinesosa
    290 g(1 prk) punaisia kypsiä linssejä
  3. 3

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa mureketaikina 12 kasaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin pyöreiksi pihveiksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Tarjoa pihvit esimerkiksi pinaattiperunamuusin kanssa.

Mausta perunamuusi pinaatilla. Lisää neljän hengen muusiannokseen 100 grammaa sulatettua pakastepinaattia ennen soseuttamista. Kokeile maustaa valmis muusi myös pestolla tai tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Paahdettua sipulirouhetta, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä