Linssi-pekonikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linssi-pekonikeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Keitä maukas linssikeitto, joka saa makua pekonista! Hienonna ja ruskista pekoni ensin, keitä keittoa hiljalleen 15-20 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Jos haluat sakeamman linssikeiton, soseuta keitto.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(140 g) pekonia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 tl
Juustokuminaa
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita
2 rkl
Tomaattisosetta
2 dl
Vihreitä linssejä
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

PINNALLE

Persiljaa

Vinkki: Soseuta keitto, jos haluat siitä sakean.

Näin teet

1

Hienonna pekoni. Ruskista pekonisilppu kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset ja pekoni kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan.

2

Keitä hiljalleen 15–20 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta ja hienonna pinnalle persiljaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 17.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g81 g
Proteiinia11 g44 g
Rasvaa3 g13 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj697 2789
Energiaa kcal167 667

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 1,2 l Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 tl Timjamia

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g81 g
Proteiinia11 g44 g
Rasvaa3 g13 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj697 2789
Energiaa kcal167 667

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 1,2 l Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 tl Timjamia

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Persiljaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.