Linssi-pekonikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linssi-pekonikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas linssikeitto, joka saa makua pekonista! Hienonna ja ruskista pekoni ensin, keitä keittoa hiljalleen 15-20 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Jos haluat sakeamman linssikeiton, soseuta keitto.

Ainekset

1 kpl
(140 g) pekonia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 tl
Juustokuminaa
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita
2 rkl
Tomaattisosetta
2 dl
Vihreitä linssejä
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna pekoni. Ruskista pekonisilppu kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset ja pekoni kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan.

2

Keitä hiljalleen 15–20 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta ja hienonna pinnalle persiljaa.

Vinkki: Soseuta keitto, jos haluat siitä sakean.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

697

167

3,3 g

1,0 g

20,3 g

2,0 g

4,3 g

11,0 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Juustokuminaa,

1,2 l Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Timjamia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli