Linssi-pekonikeitto

arvosana2/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Keitä maukas linssikeitto, joka saa makua pekonista! Hienonna ja ruskista pekoni ensin, keitä keittoa hiljalleen 15-20 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Jos haluat sakeamman linssikeiton, soseuta keitto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(140 g) pekonia
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1 tljuustokuminaa
1 1/5 lvettä
2 kplkasvisliemikuutioita
2 rkltomaattisosetta
2 dlvihreitä linssejä
1 tltimjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Hienonna pekoni. Ruskista pekonisilppu kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset ja pekoni kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan.

  2. 2

    Keitä hiljalleen 15–20 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta ja hienonna pinnalle persiljaa.

Vinkki: Soseuta keitto, jos haluat siitä sakean.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Juustokuminaa, 1,2 l Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Timjamia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä