Lipeäkala portugalilaiseen tapaan

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen lipeäkalaan, upota lipeäkalapalat sahramilla juhlavaksi maustettuun, oliiveilla ja sitruunalla piristettyyn tomaattikastikkeeseen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kglipeäkalaa
1 lvettä
1 tlsuolaa

Kastike

6 kplperunaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
1 kplsitruuna
2 rkloliiviöljyä
800 g(2 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 dlvettä
1/2 g(1 ps) sahramia
2 dloliiveja
1 dlpersiljaa hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

rapeakuorista leipää

Valmistus

  1. 1

    Laita kalat teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle vettä niin, että kalat peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kaloja matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

    MääräAinesosa
    1 kglipeäkalaa
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Purista sitruunan mehu.

    MääräAinesosa
    6 kplperunaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Kuumenna öljy isolla pannulla tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla 1–2 minuuttia. Sekoita perunat joukkoon ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen ja vesi. Puolita tomaatit paistinlastalla. Lisää sahrami ja sitruunamehu. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    800 g(2 tlk) kuorittuja tomaatteja
    1 dlvettä
    1/2 g(1 ps) sahramia
  4. 4

    Lisää oliivit, persilja, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää kypsät kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dloliiveja
    1 dlpersiljaa hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    rapeakuorista leipää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl persiljaa hienonnettuna, rapeakuorista leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.11.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä