Lipeäkala portugalilaiseen tapaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lipeäkala portugalilaiseen tapaan

Lipeäkala portugalilaiseen tapaan

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen lipeäkalaan, upota lipeäkalapalat sahramilla juhlavaksi maustettuun, oliiveilla ja sitruunalla piristettyyn tomaattikastikkeeseen.

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

kastike

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
tölkkiä (à 400 g) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1 kpl
pussi (0,5 g) sahramia
2 dl
oliiveja
1 dl
persiljaa silputtuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

rapeakuorista leipää

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Laita kalat teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle vettä niin, että kalat peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kaloja matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kg
lipeäkalaa
2

Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Purista sitruunan mehu.

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
1 kpl
sipuli
3

Kuumenna öljy isolla pannulla tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla 1–2 minuuttia. Sekoita perunat joukkoon ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen ja vesi. Puolita tomaatit paistinlastalla. Lisää sahrami ja sitruunamehu. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
pussi (0,5 g) sahramia
1 kpl
sitruuna
2 kpl
tölkkiä (à 400 g) kuorittuja tomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
1 dl
vettä
6 kpl
perunaa
4

Lisää oliivit, persilja, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää kypsät kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.

2 dl
oliiveja
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
persiljaa silputtuna
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

725

173

10,0 g

1,5 g

15,8 g

2,0 g

3,0 g

2,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg lipeäkalaa,

1 l vettä,

1 tl suolaa,

1 dl vettä,

1 kpl pussi (0,5 g) sahramia,

1 dl persiljaa silputtuna,

0,5 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria ,

rapeakuorista leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli