Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lipeäkala portugalilaiseen tapaan

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen lipeäkalaan, upota lipeäkalapalat sahramilla juhlavaksi maustettuun, oliiveilla ja sitruunalla piristettyyn tomaattikastikkeeseen.

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

Kastike

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
800 g
(2 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1/2 g
(1 ps) sahramia
2 dl
oliiveja
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

rapeakuorista leipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita kalat teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle vettä niin, että kalat peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kaloja matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

1 kg
lipeäkalaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Purista sitruunan mehu.

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
3

Kuumenna öljy isolla pannulla tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla 1–2 minuuttia. Sekoita perunat joukkoon ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen ja vesi. Puolita tomaatit paistinlastalla. Lisää sahrami ja sitruunamehu. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

2 rkl
oliiviöljyä
800 g
(2 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1/2 g
(1 ps) sahramia
4

Lisää oliivit, persilja, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää kypsät kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.

2 dl
oliiveja
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
rapeakuorista leipää
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

423

1772

12,5 g

1,8 g

25,8 g

11,8 g

6,3 g

46,8 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl persiljaa hienonnettuna,

rapeakuorista leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli