Laita kalat teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle vettä niin, että kalat peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kaloja matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Purista sitruunan mehu.
Kuumenna öljy isolla pannulla tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla 1–2 minuuttia. Sekoita perunat joukkoon ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen ja vesi. Puolita tomaatit paistinlastalla. Lisää sahrami ja sitruunamehu. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Lisää oliivit, persilja, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää kypsät kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
725
173
10,0 g
1,5 g
15,8 g
2,0 g
3,0 g
2,3 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kg lipeäkalaa,
1 l vettä,
1 tl suolaa,
1 dl vettä,
1 kpl pussi (0,5 g) sahramia,
1 dl persiljaa silputtuna,
0,5 tl suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria ,
rapeakuorista leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli