Valmista tsatsikikastike. Yhdistä kulhossa kastikeainekset. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia.
Perkaa savulohi. Huuhtele ja kuori kurkku. Ota kurkusta juustohöylällä pitkiä ja leveitä suikaleita. Huuhtele ja halkaise hedelmät ja poista kivet. Lohko hedelmät. Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
Kokoa salaatin päälle savulohta, kurkkusuikaleita ja hedelmälohkoja. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
422
1766
29,3 g
8,8 g
12,8 g
12,8 g
4,0 g
26,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Silputtua tilliä,
0,5 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta minttua,
Valkosipulinkynsi,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli