Lohikiekot ja perunaratatouille

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
suolaa
valkopippuria
75 gmaustettua tuorejuustoa, esim. piparjuuri
4 rklhienonnettua tilliä

Perunaratatouille

3 kplkiinteää perunaa
2 rklöljyä
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpunainen paprika
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpaseerattua tomaattia (200 g)
1 tltimjamia
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista ratatouille. Kuori ja pilko perunat. Paista pannulla öljyssä perunoita hetki. Peitä kannella ja anna hautua. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja sipulit. Lisää perunoiden joukkoon ja lisää lämpöä. Kääntele, kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Lisää joukkoon tomaattisose ja mausteet. Anna kasvisten hautua kypsäksi. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa siitä pituussuuntaan pitkiä suikaleita. Pehmennä tuorejuusto ja levitä lohisuikaleille hienonnetun tillin kanssa. Kääri lohisuikaleet kiekoiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Nosta uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile lohikiekot perunaratatouillen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Valkopippuria, 4 rkl Hienonnettua tilliä, Valkosipulinkynttä, 1 tl Timjamia, Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä