Lohikiekot ja perunaratatouille | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohikiekot ja perunaratatouille

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Lohifileetä
Suolaa
Valkopippuria
75 g
Maustettua tuorejuustoa, esim. piparjuuri
4 rkl
Hienonnettua tilliä

perunaratatouille

3 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paseerattua tomaattia (200 g)
1 tl
Timjamia
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista ratatouille. Kuori ja pilko perunat. Paista pannulla öljyssä perunoita hetki. Peitä kannella ja anna hautua. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja sipulit. Lisää perunoiden joukkoon ja lisää lämpöä. Kääntele, kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Lisää joukkoon tomaattisose ja mausteet. Anna kasvisten hautua kypsäksi. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa siitä pituussuuntaan pitkiä suikaleita. Pehmennä tuorejuusto ja levitä lohisuikaleille hienonnetun tillin kanssa. Kääri lohisuikaleet kiekoiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Nosta uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile lohikiekot perunaratatouillen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1956

467

33,0 g

8,3 g

10,8 g

4,0 g

1,8 g

30,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Valkopippuria,

4 rkl Hienonnettua tilliä,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Timjamia,

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli