Lohipoke salaattikupissa

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

Lado salaatinlehdelle havaijilaisittain maustettua raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä. Herkuttele käsin!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirjolohifileetä
2 kplverigreippiä
2 kplkevätsipulinvartta
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplpunainen chili
1/2 dlsoijakastiketta
1 rklseesamiöljyä
1 rklseesaminsiemeniä

Lisäksi

1 1/2 dlbasmatiriisiä
1 kpllehtisalaattia

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi 1–1 ½ cm:n paloiksi. Purista yhden greipin mehu. Kuori toinen greippi ja paloittele hedelmäliha. Hienonna kevätsipulit, valkosipuli ja chili.

    MääräAinesosa
    500 gkirjolohifileetä
    2 kplverigreippiä
    2 kplkevätsipulinvartta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplpunainen chili
  2. 2

    Yhdistä isossa kulhossa greippimehu, soijakastike ja öljy. Lisää lohi, greippi, sipulit ja chili. Sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsoijakastiketta
    1 rklseesamiöljyä
  3. 3

    Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Sekoita ne kalan joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin riisin keittämisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    1 rklseesaminsiemeniä
  4. 4

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki. Irrota salaatin lehdet ja annostele niille riisiä ja lohipokea.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlbasmatiriisiä
    1 kpllehtisalaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kirjolohifileetä, Valkosipulinkynsi, Punainen chili, 1 pussi Lehtisalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä