Lohipoke salaattikupissa

Nappaa talteen!
Lado salaatinlehdelle havaijilaisittain maustettua raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä. Herkuttele käsin!
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 2 kpl | verigreippiä |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | basmatiriisiä |
| 1 kpl | lehtisalaattia |
- 1.
Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi 1–1 ½ cm:n paloiksi. Purista yhden greipin mehu. Kuori toinen greippi ja paloittele hedelmäliha. Hienonna kevätsipulit, valkosipuli ja chili.
- 2.
Yhdistä isossa kulhossa greippimehu, soijakastike ja öljy. Lisää lohi, greippi, sipulit ja chili. Sekoita hyvin.
- 3.
Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Sekoita ne kalan joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin riisin keittämisen ajaksi.
- 4.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki. Irrota salaatin lehdet ja annostele niille riisiä ja lohipokea.
Lado salaatinlehdelle havaijilaisittain maustettua raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä. Herkuttele käsin!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 2 kpl | verigreippiä |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
Lisäksi | |
| 1 1/2 dl | basmatiriisiä |
| 1 kpl | lehtisalaattia |
Valmistus
- 1
Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi 1–1 ½ cm:n paloiksi. Purista yhden greipin mehu. Kuori toinen greippi ja paloittele hedelmäliha. Hienonna kevätsipulit, valkosipuli ja chili.
Määrä Ainesosa 500 g kirjolohifileetä 2 kpl verigreippiä 2 kpl kevätsipulinvartta 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl punainen chili - 2
Yhdistä isossa kulhossa greippimehu, soijakastike ja öljy. Lisää lohi, greippi, sipulit ja chili. Sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 1/2 dl soijakastiketta 1 rkl seesamiöljyä - 3
Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Sekoita ne kalan joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin riisin keittämisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl seesaminsiemeniä - 4
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki. Irrota salaatin lehdet ja annostele niille riisiä ja lohipokea.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl basmatiriisiä 1 kpl lehtisalaattia
Ravintosisältö
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kirjolohifileetä, Valkosipulinkynsi, Punainen chili, 1 pussi Lehtisalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























