Tee itse kalapuikkoja – tavallista paremmat kalapuikot maistuvat koko perheelle! Jauha lohi monitoimikoneessa, paneroi kalapuikot korppujauholla ja paista pannulla kohtalaisella lämmöllä. Katso, miten teet kotitekoiset kalapuikot! Tarjoa kalapuikot tartarkastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gruodotonta lohta
1/2 tlsuolaa
1 rklsitruunanmehua
1 - 2 rkltillisilppua
valkopippuria
2 kplmunaa
2 dlkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Jauha lohi karkeaksi monitoimikoneessa. Mausta massa suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla. Muotoile taikinasta 5 cm:n pituisia puikkoja. Riko munat syvälle lautaselle. Pane toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kasta puikot ensin munaan, sitten korppujauhoihin.

    Anna puikkojen kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 1 rkl Sitruunanmehua, 1 - 2 rkl Tillisilppua, Valkopippuria, 0,5 tl Suolaa, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025