Jauha lohi karkeaksi monitoimikoneessa. Mausta massa suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla. Muotoile taikinasta 5 cm:n pituisia puikkoja. Riko munat syvälle lautaselle. Pane toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kasta puikot ensin munaan, sitten korppujauhoihin.
Anna puikkojen kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1355
324
16,5 g
3,3 g
18,5 g
0,3 g
0,8 g
25,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 rkl Sitruunanmehua,
1 - 2 rkl Tillisilppua,
Valkopippuria,
0,5 tl Suolaa,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli