Jauha lohi karkeaksi monitoimikoneessa. Mausta massa suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla. Muotoile taikinasta 5 cm:n pituisia puikkoja. Riko munat syvälle lautaselle. Pane toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kasta puikot ensin munaan, sitten korppujauhoihin.
Anna puikkojen kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1355
16,5 g
3,3 g
18,5 g
0,3 g
0,8 g
25,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 rkl Sitruunanmehua,
1 - 2 rkl Tillisilppua,
Valkopippuria,
0,5 tl Suolaa,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli