Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipuikot

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee itse kalapuikkoja – tavallista paremmat kalapuikot maistuvat koko perheelle! Jauha lohi monitoimikoneessa, paneroi kalapuikot korppujauholla ja paista pannulla kohtalaisella lämmöllä. Katso, miten teet kotitekoiset kalapuikot! Tarjoa kalapuikot tartarkastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g
Ruodotonta lohta
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sitruunanmehua
1 - 2 rkl
Tillisilppua
Valkopippuria
2 kpl
Munaa
2 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha lohi karkeaksi monitoimikoneessa. Mausta massa suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla. Muotoile taikinasta 5 cm:n pituisia puikkoja. Riko munat syvälle lautaselle. Pane toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kasta puikot ensin munaan, sitten korppujauhoihin.

Anna puikkojen kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1355

16,5 g

3,3 g

18,5 g

0,3 g

0,8 g

25,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 rkl Sitruunanmehua,

1 - 2 rkl Tillisilppua,

Valkopippuria,

0,5 tl Suolaa,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli