Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohitartar graavilohesta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa graavilohi uudella tavalla! Muotoile yrteillä ja kapriksilla maustetusta graavilohesta tartarpihvit tai lusikoi lohiherkku leivälle tai lautaselle suoraan kulhosta. Tarjoa lohitartar majoneesin ja sipulin kanssa. Kokeile myös graavilohicarpaccioa. Ohjeen löydät tämän reseptin vinkistä!

Ainekset

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 rkl
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
4 tl
kapriksia
1 1/2 tl
sitruunan mehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl
sipuli (pieni)
4 tl
majoneesia
yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtti. Yhdistä kulhossa lohikuutiot, yrttisilppu, kaprikset, sitruunanmehu ja pippuri.

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 rkl
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
4 tl
kapriksia
1 1/2 tl
sitruunan mehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Tee seoksesta muotin avulla 4 pihviä lautasille tai tarjoa seos kulhosta. Ripauta päälle vähän mustapippuria.

3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Viimeistele lohitartar majoneesilla, sipulilla ja yrtinlehdillä. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

1 kpl
sipuli (pieni)
4 tl
majoneesia
yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä)

Vinkki! Voit tarjota graavilohen myös carpacciona italialaiseen tapaan parmesaanijuuston ja rucolan kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 4.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

156

653

10,5 g

2,0 g

2,0 g

2,0 g

0,3 g

10,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 tl kapriksia,

yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli