Lohitartar graavilohesta

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Lohitartar graavilohesta on uusi tapa tarjoilla lohta! Muotoile yrteillä ja kapriksilla maustetusta lohesta tartarpihvit tai lusikoi herkkua leivälle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 pkt) graavilohta
1/4 kplruukku ruohosipulia
4 tlkapriksia
1 1/2 tlsitruunan mehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplsipuli (pieni)
4 tlmajoneesia
ruohosipulia
saaristolaisleipää

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kulhossa lohikuutiot, ruohosipuli, kaprikset, sitruunanmehu ja pippuri.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt) graavilohta
    1/4 kplruukku ruohosipulia
    4 tlkapriksia
    1 1/2 tlsitruunan mehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Tee seoksesta muotin avulla 4 pihviä lautasille tai tarjoa seos kulhosta.

  3. 3

    Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Viimeistele lohitartar majoneesilla, sipulilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli (pieni)
    4 tlmajoneesia
    ruohosipulia
    saaristolaisleipää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 tl kapriksia, ruohosipulia, saaristolaisleipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2022
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä