Lounassalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kokoa evässalaatti vaihteeksi purkkiin. Pakkaa kastike erikseen ja lisää se salaattiin vasta ennen ruokailua, niin salaatti pysyy raikkaampana.
| Kikherneet | |
|---|---|
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | garam masala -mausteseosta |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
| Lisäksi | |
| 1 dl | soijapapuja (pakaste) |
| 1/2 dl | kuskusia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 10 kpl | mintunlehtiä |
| jäävuorisalaattia | |
| 100 g | (1/2 pkt) fetajuustoa |
| 100 g | (1/3) kurkkua |
| Kastike | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa balsamicokastiketta |
| 1 1/2 tl | dijonsinappia |
| 10 kpl | basilikanlehtiä |
- 1.
Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita öljy ja mausteet kulhoon. Lisää kikherneet ja pyöräytä sekaisin. Levitä maustetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 2.
Sulata soijapavut. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- 3.
Sekoita soijapavut ja puolet kikherneistä keskenään. Huuhtele ja puolita tomaatit ja sekoita hienonnetut mintunlehdet tomaattien kanssa. Suikaloi jäävuorisalaatti. Paloittele feta tarvittaessa. Pese ja suikaloi kurkku.
- 4.
Sekoita öljy, balsamico ja sinappi keskenään. Hienonna basilika joukkoon.
- 5.
Kokoa salaatti kahteen purkkiin. Jaa kuskus purkkien pohjalle ja laita sen päälle minttu-tomaattiseos. Jatka kikherne-soijapapusekoituksella ja salaatilla. Lisää lopuksi feta ja kurkkusuikaleet. Laita kastike erilliseen astiaan ja lisää salaattiin ruokailun yhteydessä.
Kokoa evässalaatti vaihteeksi purkkiin. Pakkaa kastike erikseen ja lisää se salaattiin vasta ennen ruokailua, niin salaatti pysyy raikkaampana.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kikherneet | |
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | garam masala -mausteseosta |
| 1/4 tl | valkosipulijauhetta |
Lisäksi | |
| 1 dl | soijapapuja (pakaste) |
| 1/2 dl | kuskusia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 10 kpl | mintunlehtiä |
| jäävuorisalaattia | |
| 100 g | (1/2 pkt) fetajuustoa |
| 100 g | (1/3) kurkkua |
Kastike | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa balsamicokastiketta |
| 1 1/2 tl | dijonsinappia |
| 10 kpl | basilikanlehtiä |
Valmistus
- 1
Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita öljy ja mausteet kulhoon. Lisää kikherneet ja pyöräytä sekaisin. Levitä maustetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl juustokuminaa 1/4 tl garam masala -mausteseosta 1/4 tl valkosipulijauhetta - 2
Sulata soijapavut. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 dl soijapapuja (pakaste) 1/2 dl kuskusia - 3
Sekoita soijapavut ja puolet kikherneistä keskenään. Huuhtele ja puolita tomaatit ja sekoita hienonnetut mintunlehdet tomaattien kanssa. Suikaloi jäävuorisalaatti. Paloittele feta tarvittaessa. Pese ja suikaloi kurkku.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 10 kpl mintunlehtiä jäävuorisalaattia 100 g (1/2 pkt) fetajuustoa 100 g (1/3) kurkkua - 4
Sekoita öljy, balsamico ja sinappi keskenään. Hienonna basilika joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl vaaleaa balsamicokastiketta 1 1/2 tl dijonsinappia 10 kpl basilikanlehtiä - 5
Kokoa salaatti kahteen purkkiin. Jaa kuskus purkkien pohjalle ja laita sen päälle minttu-tomaattiseos. Jatka kikherne-soijapapusekoituksella ja salaatilla. Lisää lopuksi feta ja kurkkusuikaleet. Laita kastike erilliseen astiaan ja lisää salaattiin ruokailun yhteydessä.
Vinkki! Loput paahdetut kikherneet säilyvät muutaman päivän kosteudelta suojattuina. Käytä ne salaateissa tai syö naposteluherkkuina.
Ravintosisältö
889
Energiaa kcal
3719
Energiaa kj
59,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
15,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
889
Energiaa kcal
3719
Energiaa kj
59,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
15,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Juustokuminaa, 0.25 tl Garam masala -mausteseosta, 0.25 tl Valkosipulijauhetta, 10 kpl Mintunlehtiä, jäävuorisalaattia, 10 kpl Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























