Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita öljy ja mausteet kulhoon. Lisää kikherneet ja pyöräytä sekaisin. Levitä maustetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata soijapavut. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
Sekoita soijapavut ja puolet kikherneistä keskenään. Huuhtele ja puolita tomaatit ja sekoita hienonnetut mintunlehdet tomaattien kanssa. Suikaloi jäävuorisalaatti. Paloittele feta tarvittaessa. Pese ja suikaloi kurkku.
Sekoita öljy, balsamico ja sinappi keskenään. Hienonna basilika joukkoon.
Kokoa salaatti kahteen purkkiin. Jaa kuskus purkkien pohjalle ja laita sen päälle minttu-tomaattiseos. Jatka kikherne-soijapapusekoituksella ja salaatilla. Lisää lopuksi feta ja kurkkusuikaleet. Laita kastike erilliseen astiaan ja lisää salaattiin ruokailun yhteydessä.
Vinkki! Loput paahdetut kikherneet säilyvät muutaman päivän kosteudelta suojattuina. Käytä ne salaateissa tai syö naposteluherkkuina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
889
3719
59,0 g
11,5 g
44,5 g
9,0 g
15,5 g
36,5 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Juustokuminaa,
0,25 tl Garam masala -mausteseosta,
0,25 tl Valkosipulijauhetta,
10 kpl Mintunlehtiä,
jäävuorisalaattia,
10 kpl Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli