Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lounassalaatti

Lounassalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Kokoa evässalaatti vaihteeksi purkkiin. Pakkaa kastike erikseen ja lisää se salaattiin vasta ennen ruokailua, niin salaatti pysyy raikkaampana.

Ainekset

Kikherneet

230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Garam masala -mausteseosta
1/4 tl
Valkosipulijauhetta

Lisäksi

1 dl
Soijapapuja (pakaste)
1/2 dl
Kuskusia
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
10 kpl
Mintunlehtiä
jäävuorisalaattia
100 g
(1/2 pkt) fetajuustoa
100 g
(1/3) kurkkua

Kastike

1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamicokastiketta
1 1/2 tl
dijonsinappia
10 kpl
Basilikanlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita öljy ja mausteet kulhoon. Lisää kikherneet ja pyöräytä sekaisin. Levitä maustetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Garam masala -mausteseosta
1/4 tl
Valkosipulijauhetta
2

Sulata soijapavut. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

1 dl
Soijapapuja (pakaste)
1/2 dl
Kuskusia
3

Sekoita soijapavut ja puolet kikherneistä keskenään. Huuhtele ja puolita tomaatit ja sekoita hienonnetut mintunlehdet tomaattien kanssa. Suikaloi jäävuorisalaatti. Paloittele feta tarvittaessa. Pese ja suikaloi kurkku.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
10 kpl
Mintunlehtiä
jäävuorisalaattia
100 g
(1/2 pkt) fetajuustoa
100 g
(1/3) kurkkua
4

Sekoita öljy, balsamico ja sinappi keskenään. Hienonna basilika joukkoon.

1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamicokastiketta
1 1/2 tl
dijonsinappia
10 kpl
Basilikanlehtiä
5

Kokoa salaatti kahteen purkkiin. Jaa kuskus purkkien pohjalle ja laita sen päälle minttu-tomaattiseos. Jatka kikherne-soijapapusekoituksella ja salaatilla. Lisää lopuksi feta ja kurkkusuikaleet. Laita kastike erilliseen astiaan ja lisää salaattiin ruokailun yhteydessä.

Vinkki! Loput paahdetut kikherneet säilyvät muutaman päivän kosteudelta suojattuina. Käytä ne salaateissa tai syö naposteluherkkuina.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.1.2005
Muokattu: 12.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

889

3719

59,0 g

11,5 g

44,5 g

9,0 g

15,5 g

36,5 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Juustokuminaa,

0,25 tl Garam masala -mausteseosta,

0,25 tl Valkosipulijauhetta,

10 kpl Mintunlehtiä,

jäävuorisalaattia,

10 kpl Basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli