Lounassalaatti

arvosana4/5

(2)arviota
2 Annosta

30 min

Kokoa evässalaatti vaihteeksi purkkiin. Pakkaa kastike erikseen ja lisää se salaattiin vasta ennen ruokailua, niin salaatti pysyy raikkaampana.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa

Kikherneet

230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tljuustokuminaa
1/4 tlgaram masala -mausteseosta
1/4 tlvalkosipulijauhetta

Lisäksi

1 dlsoijapapuja (pakaste)
1/2 dlkuskusia
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
10 kplmintunlehtiä
jäävuorisalaattia
100 g(1/2 pkt) fetajuustoa
100 g(1/3) kurkkua

Kastike

1/2 dlrypsiöljyä
1 rklvaaleaa balsamicokastiketta
1 1/2 tldijonsinappia
10 kplbasilikanlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita öljy ja mausteet kulhoon. Lisää kikherneet ja pyöräytä sekaisin. Levitä maustetut kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
    2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tljuustokuminaa
    1/4 tlgaram masala -mausteseosta
    1/4 tlvalkosipulijauhetta
  2. 2

    Sulata soijapavut. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 dlsoijapapuja (pakaste)
    1/2 dlkuskusia
  3. 3

    Sekoita soijapavut ja puolet kikherneistä keskenään. Huuhtele ja puolita tomaatit ja sekoita hienonnetut mintunlehdet tomaattien kanssa. Suikaloi jäävuorisalaatti. Paloittele feta tarvittaessa. Pese ja suikaloi kurkku.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    10 kplmintunlehtiä
    jäävuorisalaattia
    100 g(1/2 pkt) fetajuustoa
    100 g(1/3) kurkkua
  4. 4

    Sekoita öljy, balsamico ja sinappi keskenään. Hienonna basilika joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklvaaleaa balsamicokastiketta
    1 1/2 tldijonsinappia
    10 kplbasilikanlehtiä
  5. 5

    Kokoa salaatti kahteen purkkiin. Jaa kuskus purkkien pohjalle ja laita sen päälle minttu-tomaattiseos. Jatka kikherne-soijapapusekoituksella ja salaatilla. Lisää lopuksi feta ja kurkkusuikaleet. Laita kastike erilliseen astiaan ja lisää salaattiin ruokailun yhteydessä.

Vinkki! Loput paahdetut kikherneet säilyvät muutaman päivän kosteudelta suojattuina. Käytä ne salaateissa tai syö naposteluherkkuina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Juustokuminaa, 0.25 tl Garam masala -mausteseosta, 0.25 tl Valkosipulijauhetta, 10 kpl Mintunlehtiä, jäävuorisalaattia, 10 kpl Basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä