Luumu-appelsiinisalaatti

Nappaa talteen!
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 - 6 kpl | kuivattua luumua |
| 3 rkl | saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 - 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
- 1.
Leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja kaikki valkoiset osat irti. Leikkaa appelsiinit vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi.Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Paloittele tai saksi luumut pienemmiksi.Paahda pähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi pähkinät.Asettele vadille appelsiiniviipaleet. Levitä päälle punasipulit, luumut, pähkinärouhe ja hienonnettu basilika. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Luumu-appelsiinisalaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 - 6 kpl | kuivattua luumua |
| 3 rkl | saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 - 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja kaikki valkoiset osat irti. Leikkaa appelsiinit vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi.Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Paloittele tai saksi luumut pienemmiksi.Paahda pähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi pähkinät.Asettele vadille appelsiiniviipaleet. Levitä päälle punasipulit, luumut, pähkinärouhe ja hienonnettu basilika. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























