Luumuja viinivaahdossa - Yhteishyvä

Luumuja viinivaahdossa

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

8 - 10 kpl
Tummaa tai vaaleaa luumua
1 kpl
Sitruunan mehu

KASTIKE:

2 kpl
Keltuaista
2 rkl
Sokeria
1 dl
(runsas) valkoviiniä

Näin teet

1

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele luumut lohkoiksi ja poista kivet. Jaa luumulohkot uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja purista päälle sitruunanmehua.Vaahdota kiehumispisteessä vesihauteessa teräskulhossa tai kattilassa keltuainen, sokeri ja puolet valkoviinistä. Älä anna haudeveden kiehua.Lisää vaahdottamiseen lopuksi loput viinistä pienissä erissä koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Kaada valmis kastike luumujen päälle uuninkestäviin astioihin ja pane annokset 3-5 minuutiksi 250 asteiseen uuniin.Annokset ovat valmiita kun kastikkeen väri on kauniin kellanruskea. Tarjoile heti.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa