Luumuja viinivaahdossa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumuja viinivaahdossa

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

8 - 10 kpl
Tummaa tai vaaleaa luumua
1 kpl
Sitruunan mehu

kastike:

2 kpl
Keltuaista
2 rkl
Sokeria
1 dl
(runsas) valkoviiniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele luumut lohkoiksi ja poista kivet. Jaa luumulohkot uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja purista päälle sitruunanmehua.Vaahdota kiehumispisteessä vesihauteessa teräskulhossa tai kattilassa keltuainen, sokeri ja puolet valkoviinistä. Älä anna haudeveden kiehua.Lisää vaahdottamiseen lopuksi loput viinistä pienissä erissä koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Kaada valmis kastike luumujen päälle uuninkestäviin astioihin ja pane annokset 3-5 minuutiksi 250 asteiseen uuniin.Annokset ovat valmiita kun kastikkeen väri on kauniin kellanruskea. Tarjoile heti.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.