Luumuja viinivaahdossa

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
8 - 10 kpltummaa tai vaaleaa luumua
1 kplsitruunan mehu

Kastike:

2 kplkeltuaista
2 rklsokeria
1 dl(runsas) valkoviiniä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele luumut lohkoiksi ja poista kivet. Jaa luumulohkot uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja purista päälle sitruunanmehua.Vaahdota kiehumispisteessä vesihauteessa teräskulhossa tai kattilassa keltuainen, sokeri ja puolet valkoviinistä. Älä anna haudeveden kiehua.Lisää vaahdottamiseen lopuksi loput viinistä pienissä erissä koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Kaada valmis kastike luumujen päälle uuninkestäviin astioihin ja pane annokset 3-5 minuutiksi 250 asteiseen uuniin.Annokset ovat valmiita kun kastikkeen väri on kauniin kellanruskea. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä