Maa-artisokkapihvit

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Maa-artisokasta syntyy maukkaita ja meheviä kasvispihvejä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gmaa-artisokkaa
500 gjauhoista perunaa
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 1/2 rklperunajauhoja
1 dlparmesaaniraastetta
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Paistamiseeen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese maa-artisokat ja perunat. Lisää kiehuvaan keitinveteen perunat ja 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Keitä kypsiksi. Kokeile kypsyys tikulla.

    Kuori ja raasta perunat kuumina karkeaksi raasteeksi. Raasta maa-artisokat kuorineen. Heitä raastimeen jäävät kuoret pois.

    Kuori ja hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä. Lisää sipuli kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.

    Sekoita massaan parmesaani, sitruunan kuori ja suola ja pippuri.

    Muotoile massasta kostutetuin käsin littanoita pihvejä. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä muutaman kerran käännellen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, Sitruunan raastettu kuori, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä