Maa-artisokkapihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maa-artisokkapihvit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maa-artisokasta syntyy maukkaita ja meheviä kasvispihvejä.

Ainekset

500 g
Maa-artisokkaa
500 g
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 1/2 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

paistamiseeen

Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese maa-artisokat ja perunat. Lisää kiehuvaan keitinveteen perunat ja 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Keitä kypsiksi. Kokeile kypsyys tikulla.

Kuori ja raasta perunat kuumina karkeaksi raasteeksi. Raasta maa-artisokat kuorineen. Heitä raastimeen jäävät kuoret pois.

Kuori ja hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä. Lisää sipuli kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.

Sekoita massaan parmesaani, sitruunan kuori ja suola ja pippuri.

Muotoile massasta kostutetuin käsin littanoita pihvejä. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä muutaman kerran käännellen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

507

121

2,5 g

0,2 g

20,0 g

1,5 g

4,2 g

1,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

Sitruunan raastettu kuori,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli