Pese maa-artisokat ja perunat. Lisää kiehuvaan keitinveteen perunat ja 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Keitä kypsiksi. Kokeile kypsyys tikulla.
Kuori ja raasta perunat kuumina karkeaksi raasteeksi. Raasta maa-artisokat kuorineen. Heitä raastimeen jäävät kuoret pois.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä. Lisää sipuli kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.
Sekoita massaan parmesaani, sitruunan kuori ja suola ja pippuri.
Muotoile massasta kostutetuin käsin littanoita pihvejä. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä muutaman kerran käännellen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
121
507
2,5 g
0,2 g
20,0 g
1,5 g
4,2 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Parmesaaniraastetta,
Sitruunan raastettu kuori,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli