Pese maa-artisokat ja perunat. Lisää kiehuvaan keitinveteen perunat ja 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Keitä kypsiksi. Kokeile kypsyys tikulla.
Kuori ja raasta perunat kuumina karkeaksi raasteeksi. Raasta maa-artisokat kuorineen. Heitä raastimeen jäävät kuoret pois.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä. Lisää sipuli kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.
Sekoita massaan parmesaani, sitruunan kuori ja suola ja pippuri.
Muotoile massasta kostutetuin käsin littanoita pihvejä. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä muutaman kerran käännellen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
507
121
2,5 g
0,2 g
20,0 g
1,5 g
4,2 g
1,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Parmesaaniraastetta,
Sitruunan raastettu kuori,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli