Makean mausteinen kurpitsalatte | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Makean mausteinen kurpitsalatte

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Nauti piparkakuista tutuilla mausteilla ryyditetty kurpitsalatte huopaan kääriytyneenä hyvässä seurassa.

Ainekset

300 g
Kurpitsaa (1 ½ dl kurpitsasosetta)
1 dl
Makeaa kondensoitua maitoa
1/2 tl
Jauhettua kanelia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
(1/4 tl) jauhettua kardemummaa
Neilikkaa
Muskottia
2 dl
Vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
2 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita maitotiiviste ja mausteet soseeseen. Kuumenna mikrossa tai kattilassa. Lisää kuuma kahvi. Kaada juoma isoihin kuppeihin. Kuumenna ja vaahdota maito. Sekoita maito kahvijuomaan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

304

73

1,5 g

1,0 g

8,5 g

8,0 g

3,0 g

4,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Makeaa kondensoitua maitoa,

0,5 tl Jauhettua kanelia,

0,5 tl Jauhettua inkivääriä,

0,25 tl (1/4 tl) jauhettua kardemummaa,

Neilikkaa,

Muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli