Makkaragulassikeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tämä makkarakeitto on saanut vaikutteita unkarilaisesta gulassista. Lihan sijasta keitossa on nopeasti kypsyvää makkaraa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glenkkimakkaraa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
4 kplperunaa
1 kplporkkana
1 kplpaprika
8 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
500 gpaseerattua tomaattia
1 1/2 tlpaprikajauhetta
1 tlkuminaa
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista makkarat kevyesti pannulla öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken pehmentyä. Nosta seos syrjään odottamaan.
    Kuori ja kuutioi juurekset. Paloittele paprika. Kuumenna lihaliemi ja paseerattu tomaatti kattilassa. Lisää juurekset, paprika, makkara-sipuliseos ja mausteet.
    Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää halutessasi hienonnettua persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 8 dl Vettä, 1,5 tl Paprikajauhetta, 1 tl Kuminaa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä