Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkaragulassikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä makkarakeitto on saanut vaikutteita unkarilaisesta gulassista. Lihan sijasta keitossa on nopeasti kypsyvää makkaraa.

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Paprika
8 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
500 g
Paseerattua tomaattia
1 1/2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Kuminaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista makkarat kevyesti pannulla öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken pehmentyä. Nosta seos syrjään odottamaan.
Kuori ja kuutioi juurekset. Paloittele paprika. Kuumenna lihaliemi ja paseerattu tomaatti kattilassa. Lisää juurekset, paprika, makkara-sipuliseos ja mausteet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää halutessasi hienonnettua persiljaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1802

24,3 g

8,3 g

31,0 g

13,3 g

3,0 g

19,5 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

8 dl Vettä,

1,5 tl Paprikajauhetta,

1 tl Kuminaa,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli