Makoisa mansikkatorttu

Arvostele resepti
12 Annosta

20 min

Kestitse kesävieraita raikkaalla mansikkatortulla, joka valmistuu käden käänteessä valmiiseen torttupohjaan. Sekoita täyte valkosuklaasta, jogurtista, kermasta ja mansikoista.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1 kpltorttupohja
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dlvettä
2 rklsokeria

Täyte

100 gvalkosuklaata
1 dlbulgarianjogurttia
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 lmansikoita

Koristeluun

muutama mintunoksa

Valmistus

  1. 1

    Laita torttupohja tarjoiluvadille. Laimenna sitruunamehu vedellä ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kostuta torttupohja sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    1 kpltorttupohja
    1/2 dlsitruunamehua
    1/2 dlvettä
    2 rklsokeria
  2. 2

    Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Lisää jogurtti suklaaseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaa-jogurttiseokseen. Sekoita ja levitä täyte torttupohjalle.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    1 dlbulgarianjogurttia
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  3. 3

    Poista mansikoista kannat. Halkaise tai viipaloi mansikat. Asettele ne limittäin täytteen päälle. Viimeistele mintulla.

    MääräAinesosa
    1 lmansikoita
    muutama mintunoksa

Vinkki: Voit käyttää mansikoiden tilalla myös mustikoita tai vadelmia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl torttupohja, muutama mintunoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä