Maksaa kermakastikkeessa

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Maukas maksakastike maistuu herkulliselta voissa paistettujen sipulirenkaiden kanssa. Perinteinen kermakastike on täydellinen yhdistelmä paistetuille maksaviipaleille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnaudan maksaa palana
2 rklvoita
1 tlvalkopippuria rouhittuna
2 dllihalientä
2 dlkermaa
1 rklvehnäjauhoja
suolaa

Paistettu sipuli

3 kplsipulia
1 rklvoita
1 rklsokeria

Valmistus

  1. Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.
    1

    Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.

  2. Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.
    2

    Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.

  3. Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.
    3

    Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.

  4. Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.
    4

    Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.

  5. Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.
    5

    Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.

  6. Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike perunamuusin, puolukkasurvoksen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa.
    6

    Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike paistettujen sipulirenkaiden ja esimerkiksi perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.10.2025

Samankaltaisia reseptejä