Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maksaa kermakastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(500 g) naudan maksaa palana
2 rkl
Voita
1 tl
Rouhittua valkopippuria
2 dl
Lihalientä
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kermaa
Suolaa

Lisäksi

3 kpl
Sipulia
1 rkl
Voita
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Muista kokeilla maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi.

2

Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.

3

Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.

4

Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.

5

Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.

6

Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.

7

Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike perunamuusin, puolukkasurvoksen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.