Maksaa kermakastikkeessa - Yhteishyvä

Maksaa kermakastikkeessa

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) naudan maksaa palana
2 rkl
Voita
1 tl
Rouhittua valkopippuria
2 dl
Lihalientä
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kermaa
Suolaa

LISÄKSI

3 kpl
Sipulia
1 rkl
Voita
Sokeria

Näin teet

1

Muista kokeilla maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi.

Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.
2

Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.

Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.
3

Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.

Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.
4

Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.

Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.
5

Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.

Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.
6

Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.

Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike perunamuusin, puolukkasurvoksen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa.
7

Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike perunamuusin, puolukkasurvoksen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa