Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maksalaatikkopihvit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jos pidät maksalaatikosta, tulet rakastumaan rapeapintaisiin maksalaatikkopihveihin! Leivitä maksalaatikkoviipaleet, paista pihveiksi pannulla ja nauti perinteisten lisukkeiden kera.

Ainekset

1 kpl
(400 g) maksalaatikkoa
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
20 g
Voita tai margariinia

Lisäksi

Perunasosetta
Paistettuja sipulirenkaita
Puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kumoa kylmä maksalaatikko leikkuulaudalle ja poista rasia. Viipaloi laatikko neljään osaan.

1 kpl
(400 g) maksalaatikkoa
2

Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.

1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3

Kasta maksalaatikkoviipaleet ensin kananmunassa ja pyöräytä sen jälkeen korppujauhoissa.

4

Paista maksalaatikkoviipaleet rasvassa pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi välillä käännellen. Ruskista myös sivut ja päät.

20 g
Voita tai margariinia
5

Tarjoa perunasoseen, paistettujen sipulirenkaiden ja puolukoiden tai puolukkahillon kanssa.

Perunasosetta
Paistettuja sipulirenkaita
Puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

101

421

5,5 g

3,0 g

9,3 g

0,3 g

0,5 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (400 g) maksalaatikkoa,

Perunasosetta,

Paistettuja sipulirenkaita,

Puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli