Maksalaatikkopihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Jos pidät maksalaatikosta, tulet rakastumaan rapeapintaisiin maksalaatikkopihveihin! Leivitä maksalaatikkoviipaleet, paista pihveiksi pannulla ja nauti perinteisten lisukkeiden kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gmaksalaatikkoa
1 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
20 gvoita

Lisäksi

perunamuusia
puolukkahilloa

Valmistus

  1. 1

    Kumoa kylmä maksalaatikko leikkuulaudalle ja poista rasia. Viipaloi laatikko neljään osaan.

    MääräAinesosa
    400 gmaksalaatikkoa
  2. 2

    Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Kasta maksalaatikkoviipaleet ensin kananmunassa ja pyöräytä sen jälkeen korppujauhoissa.

  4. 4

    Paista maksalaatikkoviipaleet rasvassa pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi välillä käännellen. Ruskista myös sivut ja päät.

    MääräAinesosa
    20 gvoita
  5. 5

    Tarjoa perunasoseen ja puolukkahillon kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös paistetut sipulirenkaat.

    MääräAinesosa
    perunamuusia
    puolukkahilloa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g maksalaatikkoa, perunamuusia, puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindstrom
12.7.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä