Maksalaatikkopihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Jos pidät maksalaatikosta, tulet rakastumaan rapeapintaisiin maksalaatikkopihveihin! Leivitä maksalaatikkoviipaleet, paista pihveiksi pannulla ja nauti perinteisten lisukkeiden kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) maksalaatikkoa
1 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
20 gvoita tai margariinia

Lisäksi

perunasosetta
paistettuja sipulirenkaita
puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa

Valmistus

  1. 1

    Kumoa kylmä maksalaatikko leikkuulaudalle ja poista rasia. Viipaloi laatikko neljään osaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) maksalaatikkoa
  2. 2

    Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Kasta maksalaatikkoviipaleet ensin kananmunassa ja pyöräytä sen jälkeen korppujauhoissa.

  4. 4

    Paista maksalaatikkoviipaleet rasvassa pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi välillä käännellen. Ruskista myös sivut ja päät.

    MääräAinesosa
    20 gvoita tai margariinia
  5. 5

    Tarjoa perunasoseen, paistettujen sipulirenkaiden ja puolukoiden tai puolukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    perunasosetta
    paistettuja sipulirenkaita
    puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rasia (400 g) maksalaatikkoa, Perunasosetta, Paistettuja sipulirenkaita, Puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
12.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä