Kumoa kylmä maksalaatikko leikkuulaudalle ja poista rasia. Viipaloi laatikko neljään osaan.
Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.
Kasta maksalaatikkoviipaleet ensin kananmunassa ja pyöräytä sen jälkeen korppujauhoissa.
Paista maksalaatikkoviipaleet rasvassa pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi välillä käännellen. Ruskista myös sivut ja päät.
Tarjoa perunasoseen, paistettujen sipulirenkaiden ja puolukoiden tai puolukkahillon kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
421
101
5,5 g
3,0 g
9,3 g
0,3 g
0,5 g
3,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rasia (400 g) maksalaatikkoa,
Perunasosetta,
Paistettuja sipulirenkaita,
Puolukoita (pakaste) tai puolukkahilloa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli