Mannapuuro
15 min

Nappaa talteen!
Pehmeän makuinen mannapuuro hautuu noin 10 minuutissa aamu-, väli- tai iltapalaksi. Viimeistele perinteinen puuro marjoilla, pähkinöllä, siemenillä, mehukeitolla tai pähkinävoilla.
| 1 l | maitoa |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot ripotellen nesteeseen. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
- 2.
Mausta suolalla. Tarjoa marjojen, maidon, mehukeiton tai hillon kanssa.
Pehmeän makuinen mannapuuro hautuu noin 10 minuutissa aamu-, väli- tai iltapalaksi. Viimeistele perinteinen puuro marjoilla, pähkinöllä, siemenillä, mehukeitolla tai pähkinävoilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | maitoa |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot ripotellen nesteeseen. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 l maitoa 1 1/2 dl mannasuurimoita - 2
Mausta suolalla. Tarjoa marjojen, maidon, mehukeiton tai hillon kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa
Vinkki: Vaihtelua puuropöytään saat kokeilemalla kauramannasuurimoita.
Ravintosisältö
237
Energiaa kcal
994
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
994
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























