Mannapuuro

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Pehmeän makuinen mannapuuro hautuu noin 10 minuutissa aamu-, väli- tai iltapalaksi. Viimeistele perinteinen puuro marjoilla, pähkinöllä, siemenillä, mehukeitolla tai pähkinävoilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lmaitoa
1 1/2 dlmannasuurimoita
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot ripotellen nesteeseen. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lmaitoa
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  2. 2

    Mausta suolalla. Tarjoa marjojen, maidon, mehukeiton tai hillon kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Vaihtelua puuropöytään saat kokeilemalla kauramannasuurimoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä