Mansikkabritakakku - Yhteishyvä

Mansikkabritakakku

???
Annokset
12
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Keltuaista
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa

MARENKI

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
1 dl
Mantelilastuja

TÄYTE

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
1 kpl
(2,5 dl) vispikermaa (esim. flora vispi)
1 kpl
(200 g) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
(¼) ruukku minttua

Näin teet

1

Vinkit:

  • Mehusta aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.
  • Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
  • Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.
2

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.

3

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

4

Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

5

Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6

Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

7

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 14.5.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g482 g
Proteiinia7 g83 g
Rasvaa19 g226 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1518 18217
Energiaa kcal363 4351

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • (¼) ruukku minttua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g482 g
Proteiinia7 g83 g
Rasvaa19 g226 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1518 18217
Energiaa kcal363 4351

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • (¼) ruukku minttua

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.