Mansikkabritakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Britakakku mansikka
Play

Mansikkabritakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Keltuaista
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa

marenki

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
1 dl
Mantelilastuja

täyte

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rasia) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
ruukku minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.

4 kpl
Keltuaista
150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa
2

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

3

Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
4

Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

1 dl
Mantelilastuja
5

Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rasia) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa
6

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

1/4 kpl
ruukku minttua

Voit mehustaa aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.

Korvaa gluteenittomassa britakakussa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Käytä maidottomassa britakakussa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1994

476

30,4 g

16,9 g

41,3 g

33,2 g

1,9 g

7,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa,

0,25 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli