Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelikuorrutettu kukkakaali

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Manteli-juustokastikkeella kuorrutetusta kokonaisesta kukkakaalista valmistuu uunissa vastustamaton kasvislisuke.

Ainekset

800 g
Kukkakaalia

Manteli-juustokastike

50 g
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijuomaa
100 g
(2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Pinnalle

Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali. Keitä kukkakaalia kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta.

800 g
Kukkakaalia
2

Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.

50 g
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijuomaa
100 g
(2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima
3

Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava.

4

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.

Mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 12.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

260

1087

16,3 g

7,3 g

11,8 g

7,8 g

4,8 g

13,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli