Mantelikuorrutettu kukkakaali

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Manteli-juustokastikkeella kuorrutetusta kokonaisesta kukkakaalista valmistuu uunissa vastustamaton kasvislisuke.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkukkakaalia

Manteli-juustokastike

50 gmargariinia
2 rklvehnäjauhoja
3 dlmantelijuomaa
100 g(2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Pinnalle

mantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali. Keitä kukkakaalia kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta.

    MääräAinesosa
    800 gkukkakaalia
  2. 2

    Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia
    2 rklvehnäjauhoja
    3 dlmantelijuomaa
    100 g(2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima
  3. 3

    Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava.

  4. 4

    Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.

    MääräAinesosa
    mantelilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä