Mantelikuorrutettu kukkakaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mantelikuorrutettu kukkakaali

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Kukkakaalia

manteli-juustokastike

50 g
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijuomaa
2 dl
Emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

pinnalle

Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kukkakaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

691

165

8,8 g

2,5 g

11,8 g

7,8 g

4,8 g

6,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Emmentaljuustoraastetta, esim, mustaleima,

Mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli