Mantelikuorrutettu kukkakaali
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Manteli-juustokastikkeella kuorrutetusta kokonaisesta kukkakaalista valmistuu uunissa vastustamaton kasvislisuke.
| 800 g | kukkakaalia |
| Manteli-juustokastike | |
|---|---|
| 50 g | margariinia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | mantelijuomaa |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima |
| Pinnalle | |
| mantelilastuja | |
- 1.
Huuhtele kukkakaali. Keitä kukkakaalia kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta.
- 2.
Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava.
- 4.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.
Mantelikuorrutettu kukkakaali
Manteli-juustokastikkeella kuorrutetusta kokonaisesta kukkakaalista valmistuu uunissa vastustamaton kasvislisuke.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kukkakaalia |
Manteli-juustokastike | |
| 50 g | margariinia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | mantelijuomaa |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima |
Pinnalle | |
| mantelilastuja | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kukkakaali. Keitä kukkakaalia kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta.
Määrä Ainesosa 800 g kukkakaalia - 2
Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia 2 rkl vehnäjauhoja 3 dl mantelijuomaa 100 g (2 dl) emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima - 3
Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava.
- 4
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.
Määrä Ainesosa mantelilastuja
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1087
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1087
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mantelilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























