Mantelilohi ja kukkakaalimuusi
30 min

Nappaa talteen!
Valmista tuttu mantelikala peittelemällä uunilohi vaihteeksi sitruunaisella mantelirouheella. Tarjoa kala samettisen kukkakaalimuusin ja paahdettujen parsakaalien kanssa.
| 700 g | (2 kpl) parsakaalia |
| 200 g | (2 ps) mantelirouhetta |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 2 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kukkakaalimuusi | |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 - 2 rkl | maitoa |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele parsakaalit ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Sekoita kulhossa mantelirouhe, hienonnettu tilli, pestyn sitruunan raastettu kuori ja öljy.
- 3.
Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita pellille parsojen kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Painele manteliseos päälle. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
- 4.
Valmista muusi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja vähässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella ja lisää margariini. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla.
- 5.
Tarjoa lohi kukkakaalimuusin ja paahdetun parsakaalin kanssa.
Mantelilohi ja kukkakaalimuusi
Valmista tuttu mantelikala peittelemällä uunilohi vaihteeksi sitruunaisella mantelirouheella. Tarjoa kala samettisen kukkakaalimuusin ja paahdettujen parsakaalien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (2 kpl) parsakaalia |
| 200 g | (2 ps) mantelirouhetta |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 2 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Kukkakaalimuusi | |
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 - 2 rkl | maitoa |
| ripaus suolaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele parsakaalit ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g (2 kpl) parsakaalia - 2
Sekoita kulhossa mantelirouhe, hienonnettu tilli, pestyn sitruunan raastettu kuori ja öljy.
Määrä Ainesosa 200 g (2 ps) mantelirouhetta 3 rkl hienonnettua tilliä 2 tl sitruunankuorta raastettuna 3 rkl rypsiöljyä - 3
Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita pellille parsojen kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Painele manteliseos päälle. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 4
Valmista muusi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja vähässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella ja lisää margariini. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) kukkakaali 1 rkl margariinia 1 - 2 rkl maitoa ripaus suolaa - 5
Tarjoa lohi kukkakaalimuusin ja paahdetun parsakaalin kanssa.
Ravintosisältö
796
Energiaa kcal
3333
Energiaa kj
56,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
15,3 g
Kuituja
53,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
796
Energiaa kcal
3333
Energiaa kj
56,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
15,3 g
Kuituja
53,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























