Mantelilohi ja kukkakaalimuusi

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista tuttu mantelikala peittelemällä uunilohi vaihteeksi sitruunaisella mantelirouheella. Tarjoa kala samettisen kukkakaalimuusin ja paahdettujen parsakaalien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(2 kpl) parsakaalia
200 g(2 ps) mantelirouhetta
3 rklhienonnettua tilliä
2 tlsitruunankuorta raastettuna
3 rklrypsiöljyä
700 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Kukkakaalimuusi

800 g(1 kpl) kukkakaali
1 rklmargariinia
1 - 2 rklmaitoa
ripaus suolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele parsakaalit ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    700 g(2 kpl) parsakaalia
  2. 2

    Sekoita kulhossa mantelirouhe, hienonnettu tilli, pestyn sitruunan raastettu kuori ja öljy.

    MääräAinesosa
    200 g(2 ps) mantelirouhetta
    3 rklhienonnettua tilliä
    2 tlsitruunankuorta raastettuna
    3 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita pellille parsojen kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Painele manteliseos päälle. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

    MääräAinesosa
    700 gkirjolohifileetä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Valmista muusi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja vähässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella ja lisää margariini. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    800 g(1 kpl) kukkakaali
    1 rklmargariinia
    1 - 2 rklmaitoa
    ripaus suolaa
  5. 5

    Tarjoa lohi kukkakaalimuusin ja paahdetun parsakaalin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.7.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä