Mantelilohi ja kukkakaalimuusi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelilohi ja kukkakaalimuusi

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Valmista tuttu mantelikala peittelemällä uunilohi vaihteeksi sitruunaisella mantelirouheella. Tarjoa kala samettisen kukkakaalimuusin ja paahdettujen parsakaalien kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
(2 kpl) parsakaalia
200 g
(2 ps) mantelirouhetta
3 rkl
hienonnettua tilliä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
rypsiöljyä
700 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

KUKKAKAALIMUUSI

800 g
(1 kpl) kukkakaali
1 rkl
margariinia
1 - 2 rkl
maitoa
ripaus suolaa

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Paloittele parsakaalit ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia.

700 g
(2 kpl) parsakaalia
2

Sekoita mantelirouhe, tilli, pestyn sitruunan raastettu kuori ja öljy.

200 g
(2 ps) mantelirouhetta
3 rkl
hienonnettua tilliä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
rypsiöljyä
3

Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita pellille parsojen kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Painele manteliseos päälle. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

700 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Valmista muusi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja vähässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella ja lisää margariini. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla.

800 g
(1 kpl) kukkakaali
ripaus suolaa
1 - 2 rkl
maitoa
1 rkl
margariinia
5

Tarjoa lohi kukkakaalimuusin ja paahdetun parsakaalin kanssa.

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.7.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g46 g
Proteiinia57 g226 g
Rasvaa64 g254 g
Kuituja15 g61 g
Energiaa kj3643 14571
Energiaa kcal870 3480

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g46 g
Proteiinia57 g226 g
Rasvaa64 g254 g
Kuituja15 g61 g
Energiaa kj3643 14571
Energiaa kcal870 3480
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.