Mantelilohi ja kukkakaalimuusi | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mantelilohi ja kukkakaalimuusi
Play

Mantelilohi ja kukkakaalimuusi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista tuttu mantelikala peittelemällä uunilohi vaihteeksi sitruunaisella mantelirouheella. Tarjoa kala samettisen kukkakaalimuusin ja paahdettujen parsakaalien kanssa.

Ainekset

700 g
(2 kpl) parsakaalia
200 g
(2 ps) mantelirouhetta
3 rkl
hienonnettua tilliä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
rypsiöljyä
700 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

kukkakaalimuusi

800 g
(1 kpl) kukkakaali
1 rkl
margariinia
1 - 2 rkl
maitoa
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Paloittele parsakaalit ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia.

700 g
(2 kpl) parsakaalia
2

Sekoita mantelirouhe, tilli, pestyn sitruunan raastettu kuori ja öljy.

200 g
(2 ps) mantelirouhetta
3 rkl
hienonnettua tilliä
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
rypsiöljyä
3

Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita pellille parsojen kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Painele manteliseos päälle. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

700 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Valmista muusi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja vähässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella ja lisää margariini. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla.

800 g
(1 kpl) kukkakaali
ripaus suolaa
1 - 2 rkl
maitoa
1 rkl
margariinia
5

Tarjoa lohi kukkakaalimuusin ja paahdetun parsakaalin kanssa.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.7.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3643

870

63,5 g

8,0 g

11,5 g

11,3 g

15,3 g

56,5 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli