Marinoidut kasvikset

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gkesäkurpitsaa
200 gtomaatteja
200 gsieniä
460 gmaissia

Marinadi:

1 dlöljyä
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dlsoijakastiketta
2 rklhunajaa
2 dltuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
1 kplvalkosipulinkynsi murskattuna
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pese ja paloittele kasvikset grillausta varten. Hitaasti kypsyvät kasvikset, kuten munakoiso ja maissintähkä, kannattaa grillata ohuempina paloina. Tomaatit kannattaa grillata puolikkaina ja herkkusienet ja pikkutomaatit kokonaisina. Marinoi kasviksia suljetussa muovipussissa noin kaksi tuntia. Grillaa kasvikset vartaissa tai ritilällä.Liota puisia varrastikkuja vedessä esimerkiksi uunipellillä vähintään tunti, etteivät ne hiillostu grillauksen aikana. Pujota kasvikset vartaisiin vieri viereen, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Grillaa kasvikset miedolla lämmöllä. Kääntele, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit valella marinointilientä kasvisten päälle grillauksen aikana, etteivät ne kuivu.Tarjoile lihan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan grillatun leivän ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä