Marinoidut kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoidut kasvikset

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

200 g
Kesäkurpitsaa
200 g
Tomaatteja
200 g
Sieniä
460 g
Maissia

marinadi:

1 dl
Öljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Hunajaa
2 dl
Tuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
1 kpl
Valkosipulinkynsi murskattuna
Pippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pese ja paloittele kasvikset grillausta varten. Hitaasti kypsyvät kasvikset, kuten munakoiso ja maissintähkä, kannattaa grillata ohuempina paloina. Tomaatit kannattaa grillata puolikkaina ja herkkusienet ja pikkutomaatit kokonaisina. Marinoi kasviksia suljetussa muovipussissa noin kaksi tuntia. Grillaa kasvikset vartaissa tai ritilällä.Liota puisia varrastikkuja vedessä esimerkiksi uunipellillä vähintään tunti, etteivät ne hiillostu grillauksen aikana. Pujota kasvikset vartaisiin vieri viereen, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Grillaa kasvikset miedolla lämmöllä. Kääntele, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit valella marinointilientä kasvisten päälle grillauksen aikana, etteivät ne kuivu.Tarjoile lihan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan grillatun leivän ja salaatin kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 18.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.