Marinoidut silakkapihvit

Nappaa talteen!
| 600 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | makeaa sinappia |
| 1 dl | silputtua tilliä |
| voita paistamiseen | |
| Etikkamarinadi | |
|---|---|
| 1 dl | punaviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 2 kpl | pientä punasipulia |
- 1.
Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | makeaa sinappia |
| 1 dl | silputtua tilliä |
| voita paistamiseen | |
Etikkamarinadi | |
| 1 dl | punaviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 2 kpl | pientä punasipulia |
Valmistus
- 1
Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












