Marinoidut silakkapihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoidut silakkapihvit

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Makeaa sinappia
1 dl
Silputtua tilliä
Voita paistamiseen

etikkamarinadi

1 dl
Punaviinietikkaa
1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
6 kpl
Kokonaista neilikkaa
3 kpl
Laakerinlehteä
2 kpl
Pientä punasipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.