Marinoidut silakkapihvit - Yhteishyvä

Marinoidut silakkapihvit

???
Kappaleita
20
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Makeaa sinappia
1 dl
Silputtua tilliä
Voita paistamiseen

ETIKKAMARINADI

1 dl
Punaviinietikkaa
1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
6 kpl
Kokonaista neilikkaa
3 kpl
Laakerinlehteä
2 kpl
Pientä punasipulia

Näin teet

1

Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa