Marinoidut silakkapihvit

arvosana5/5

(1)arvio
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1 dlruisjauhoja
1/2 dlmakeaa sinappia
1 dlsilputtua tilliä
voita paistamiseen

Etikkamarinadi

1 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlsokeria
3 dlvettä
1/2 tlsuolaa
6 kplkokonaista neilikkaa
3 kpllaakerinlehteä
2 kplpientä punasipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä