Marinoitu lammaspata - Yhteishyvä

Marinoitu lammaspata

Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Luutonta lampaanpaistia paloina

MARINADI:

3/4 dl
Ruokaöljyä
3 rkl
Kuivaa valkoviiniä
1 rkl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Kuivattua timjamia
Laakerinlehti murskattuna
5 kpl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
Rouhittua mustapippuria

PATAAN:

5 - 10 dl
Lihalientä
1/2 kpl
Lanttua kuutioina
10 - 15 kpl
Ruusukaalia
1 dl
Hillosipuleita
1/2 - 1 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria

Näin teet

1

Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa