Marinoitu lammaspata

arvosana5/5

(1)arvio
5 Annosta

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
600 gluutonta lampaanpaistia paloina

Marinadi:

3/4 dlruokaöljyä
3 rklkuivaa valkoviiniä
1 rklkuivattua oreganoa
1/2 tlkuivattua timjamia
laakerinlehti murskattuna
5 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Pataan:

5 - 10 dllihalientä
1/2 kpllanttua kuutioina
10 - 15 kplruusukaalia
1 dlhillosipuleita
1/2 - 1 tlsuolaa
1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklfariinisokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä