Marinoitu lammaspata

Nappaa talteen!
| 600 g | luutonta lampaanpaistia paloina |
| Marinadi: | |
|---|---|
| 3/4 dl | ruokaöljyä |
| 3 rkl | kuivaa valkoviiniä |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua timjamia |
| laakerinlehti murskattuna | |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| rouhittua mustapippuria | |
| Pataan: | |
| 5 - 10 dl | lihalientä |
| 1/2 kpl | lanttua kuutioina |
| 10 - 15 kpl | ruusukaalia |
| 1 dl | hillosipuleita |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
- 1.
Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | luutonta lampaanpaistia paloina |
Marinadi: | |
| 3/4 dl | ruokaöljyä |
| 3 rkl | kuivaa valkoviiniä |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua timjamia |
| laakerinlehti murskattuna | |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| rouhittua mustapippuria | |
Pataan: | |
| 5 - 10 dl | lihalientä |
| 1/2 kpl | lanttua kuutioina |
| 10 - 15 kpl | ruusukaalia |
| 1 dl | hillosipuleita |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
Valmistus
- 1
Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























