Marinoitu lammaspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoitu lammaspata

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

600 g
Luutonta lampaanpaistia paloina

marinadi:

3/4 dl
Ruokaöljyä
3 rkl
Kuivaa valkoviiniä
1 rkl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Kuivattua timjamia
Laakerinlehti murskattuna
5 kpl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
Rouhittua mustapippuria

pataan:

5 - 10 dl
Lihalientä
1/2 kpl
Lanttua kuutioina
10 - 15 kpl
Ruusukaalia
1 dl
Hillosipuleita
1/2 - 1 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.