Marinoitu papu-parsakaalisalaatti

Helppo mutta maistuva marinadi tekee pakasteparsakaalista ja -pavuista herkullisen ja monikäyttöisen lisäkkeen. Voit tarjota papu-parsakaalisalaatin myös vihersalaattiin sekoitettuna.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
450 gpakasteparsakaalia (1 pussi)
225 gpakastepapuja (1/2 pussia)

Marinadi

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklvalkoviinietikkaa
3 rklkylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1 tlrouhittua roseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen pakastepavut ja -parsakaalit. Keitä muutama minuutti niin, että kasvikset säilyvät vielä napakoina eivätkä pehmene liikaa.Valuta kasvikset siivilässä. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Valuta marinadi kuumien kasvisten päälle.Jäähdytä papu-parsakaalisalaatti ja siirrä se mielellään jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa vihersalaattiin sekoitettuna tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä