Marinoitu papu-parsakaalisalaatti

Helppo mutta maistuva marinadi tekee pakasteparsakaalista ja -pavuista herkullisen ja monikäyttöisen lisäkkeen. Voit tarjota papu-parsakaalisalaatin myös vihersalaattiin sekoitettuna.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
450 gpakasteparsakaalia (1 pussi)
225 gpakastepapuja (1/2 pussia)

Marinadi

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklvalkoviinietikkaa
3 rklkylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1 tlrouhittua roseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen pakastepavut ja -parsakaalit. Keitä muutama minuutti niin, että kasvikset säilyvät vielä napakoina eivätkä pehmene liikaa.Valuta kasvikset siivilässä. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Valuta marinadi kuumien kasvisten päälle.Jäähdytä papu-parsakaalisalaatti ja siirrä se mielellään jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa vihersalaattiin sekoitettuna tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025