Ota possunfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista fileet kuumalla pannulla öljyssä. Pane fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 68 astetta.
Anna lihan seistä leivinpaperiin käärittynä parikymmentä minuuttia. Sekoita marinadi. Viipaloi liha ja pane viipaleet reunalliseen vuokaan limittäin. Kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta viipaleet vadille salaattien päälle. Kuutioi meloni ja lisää salaatin päälle. Silppua lihan päälle persiljaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
161
674
10,7 g
3,0 g
3,9 g
3,5 g
0,3 g
11,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
1 dl Öljyä,
0,5 dl Persiljasilppua,
0,5 tl Mustapippuria,
1 tl Rosmariinia,
1 tl Timjamia,
Ruukku tammenlehtisalaattia,
Ruukku rucolaa,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli