Marinoitu possunfilee salaattipedillä | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoitu possunfilee salaattipedillä

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

600 g
Possun sisäfileetä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria

marinadi

1 dl
Öljyä
1/2 dl
Soijaa
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Persiljasilppua
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Siirappia
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Timjamia

salaattipohja

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
Ruukku tammenlehtisalaattia
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
Hunajameloni
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota possunfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista fileet kuumalla pannulla öljyssä. Pane fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 68 astetta.

Anna lihan seistä leivinpaperiin käärittynä parikymmentä minuuttia. Sekoita marinadi. Viipaloi liha ja pane viipaleet reunalliseen vuokaan limittäin. Kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta viipaleet vadille salaattien päälle. Kuutioi meloni ja lisää salaatin päälle. Silppua lihan päälle persiljaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

674

161

10,7 g

3,0 g

3,9 g

3,5 g

0,3 g

11,8 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

1 dl Öljyä,

0,5 dl Persiljasilppua,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Rosmariinia,

1 tl Timjamia,

Ruukku tammenlehtisalaattia,

Ruukku rucolaa,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli