Marinoitu possunfilee salaattipedillä

arvosana5/5

(3)arviota
10 Annosta

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 gpossun sisäfileetä
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria

Marinadi

1 dlöljyä
1/2 dlsoijaa
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dlpersiljasilppua
1/2 tlmustapippuria
1 tlsiirappia
1 tlrosmariinia
1 tltimjamia

Salaattipohja

1 kplruukku jääsalaattia
1 kplruukku tammenlehtisalaattia
1 kplruukku rucolaa
1 kplhunajameloni
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Ota possunfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista fileet kuumalla pannulla öljyssä. Pane fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 68 astetta.

    Anna lihan seistä leivinpaperiin käärittynä parikymmentä minuuttia. Sekoita marinadi. Viipaloi liha ja pane viipaleet reunalliseen vuokaan limittäin. Kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta viipaleet vadille salaattien päälle. Kuutioi meloni ja lisää salaatin päälle. Silppua lihan päälle persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 1 dl Öljyä, 0,5 dl Persiljasilppua, 0,5 tl Mustapippuria, 1 tl Rosmariinia, 1 tl Timjamia, Ruukku tammenlehtisalaattia, Ruukku rucolaa, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä