Marjainen uunipuuro
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täyteläinen marjainen kaurapuuro kypsyy uunissa aamutoimien aikana. Lusikoi puuropaistos kuumana tai leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä. Nauti uunikaurapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
| 1 kpl | banaani |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | (½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka) |
| (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Voitele uunivuoka (noin 26 x 20 cm). Kuori ja pilko banaani kulhoon. Soseuta haarukalla. Lisää kaurajuoma, muna, siirappi ja öljy. Vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita hiutaleet, kaneli ja suola joukkoon.
- 2.
Kaada seos vuokaan. Ripottele marjat ja halutessasi mantelit pinnalle.
- 3.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.
Marjainen uunipuuro
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Täyteläinen marjainen kaurapuuro kypsyy uunissa aamutoimien aikana. Lusikoi puuropaistos kuumana tai leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä. Nauti uunikaurapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | banaani |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | (½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka) |
| (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna) | |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele uunivuoka (noin 26 x 20 cm). Kuori ja pilko banaani kulhoon. Soseuta haarukalla. Lisää kaurajuoma, muna, siirappi ja öljy. Vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita hiutaleet, kaneli ja suola joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun 1 kpl banaani 4 dl kaurajuomaa 1 kpl kananmuna 2 rkl vaahterasiirappia 1 rkl rypsiöljyä 4 dl kaurahiutaleita 1 tl kanelia 1/4 tl suolaa - 2
Kaada seos vuokaan. Ripottele marjat ja halutessasi mantelit pinnalle.
Määrä Ainesosa 125 g (½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka) (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna) - 3
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.
Vinkki: Voit käyttää puuroon myös muita kasvisjuomia sekä tuoreita marjoja.
Ravintosisältö
320
Energiaa kcal
1337
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
320
Energiaa kcal
1337
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























