Marjainen uunipuuro

arvosana4/5

(20)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen marjainen kaurapuuro kypsyy uunissa aamutoimien aikana. Lusikoi puuropaistos kuumana tai leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä. Nauti uunikaurapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplbanaani
4 dlkaurajuomaa
1 kplkananmuna
2 rklvaahterasiirappia
1 rklrypsiöljyä
4 dlkaurahiutaleita
1 tlkanelia
1/4 tlsuolaa
125 g(½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka)
(½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna)

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele uunivuoka (noin 26 x 20 cm). Kuori ja pilko banaani kulhoon. Soseuta haarukalla. Lisää kaurajuoma, muna, siirappi ja öljy. Vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita hiutaleet, kaneli ja suola joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä vuoan voiteluun
    1 kplbanaani
    4 dlkaurajuomaa
    1 kplkananmuna
    2 rklvaahterasiirappia
    1 rklrypsiöljyä
    4 dlkaurahiutaleita
    1 tlkanelia
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada seos vuokaan. Ripottele marjat ja halutessasi mantelit pinnalle.

    MääräAinesosa
    125 g(½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka)
    (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna)
  3. 3

    Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.

Vinkki: Voit käyttää puuroon myös muita kasvisjuomia sekä tuoreita marjoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, (½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
28.12.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä