Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjainen uunipuuro

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläinen marjainen kaurapuuro kypsyy uunissa aamutoimien aikana. Lusikoi puuropaistos kuumana tai leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä. Nauti uunikaurapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

Ainekset

1 kpl
banaani
4 dl
kaurajuomaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
125 g
(½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka)
(½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna)

Lisäksi

1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele uunivuoka (noin 26 x 20 cm). Kuori ja pilko banaani kulhoon. Soseuta haarukalla. Lisää kaurajuoma, muna, siirappi ja öljy. ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita hiutaleet, kaneli ja suola joukkoon.

1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
1 kpl
banaani
4 dl
kaurajuomaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
2

Kaada seos vuokaan. Ripottele marjat ja halutessasi mantelit pinnalle.

125 g
(½ ps) pakastemarjasekoitusta (mansikka, vadelma, mustikka)
(½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna)
3

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.

Vinkki: Voit käyttää puuroon myös muita kasvisjuomia sekä tuoreita marjoja.

Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 27.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

320

1337

10,0 g

1,0 g

45,5 g

17,8 g

6,3 g

8,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

(½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli