Marokkolaiset uunipaprikat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marokkolaiset uunipaprikat

???
Annokset
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Isoa paprikaa
2 dl
Couscousia
2 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Kuivattua minttua
100 g
Valkosipulituorejuustoa
1 dl
Rusinoita
3 rkl
Persiljaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Pese ja leikkaa paprikoista kanta pois. Koverra sisältä pois siemenet ja valkea osa.Mittaa couscoussuurimot kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi.Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet ja anna maustua hetken. Sekoita sipulin joukkoon tuorejuusto.Sekoita couscoussuurimot haarukalla irtonaisiksi. Lisää kattilaan sipuliseos, rusinat ja hienonnettu persilja. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.Täytä paprikat couscousseoksella ja nosta ne uunivuokaan. Pirskota uunivuokaan hieman vettä. Paista paprikoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 15.5.2019