Marokkolaiset uunipaprikat

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplisoa paprikaa
2 dlcouscousia
2 dlkasvislientä
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 tlkurkumaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlkuivattua minttua
100 gvalkosipulituorejuustoa
1 dlrusinoita
3 rklpersiljaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pese ja leikkaa paprikoista kanta pois. Koverra sisältä pois siemenet ja valkea osa.Mittaa couscoussuurimot kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi.Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet ja anna maustua hetken. Sekoita sipulin joukkoon tuorejuusto.Sekoita couscoussuurimot haarukalla irtonaisiksi. Lisää kattilaan sipuliseos, rusinat ja hienonnettu persilja. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.Täytä paprikat couscousseoksella ja nosta ne uunivuokaan. Pirskota uunivuokaan hieman vettä. Paista paprikoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025