Matcha-vadelmakääretorttu
Ainekset
Valmistus
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna jäähtyä. Käännä pohja ennen täyttämistä ruskistunut puoli ylöspäin.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja hieman jäähtynyt valkosuklaa kermaan. Ota kolmasosa täytteestä sivuun pursotuksia varten.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Ripottele vadelmat pinnalle. Kääri levy rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä saumapuoli alle. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Leikkaa torttu paloiksi ja nosta lautasille. Pursota loput täytteestä palojen päälle aaltoilevaksi kuvioksi. Viimeistele matchajauheella ja vadelmilla.
Vinkki: Säilytä matcha avaamisen jälkeen jääkaapissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1467
23,7 g
14,7 g
27,6 g
20,6 g
1,0 g
6,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
matchajauhetta,
vadelmia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli