Mätihyytelö

Nappaa talteen!
| 200 g | kirjolohenmätiä |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| suolaa | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Sulata mäti ja siivilöi siitä nesteet pois. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulit, mäti ja suola. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana mätiseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto ja tilli. Kaada seos hyytymään kelmulla vuorattuihin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin tai silikoni-muotteihin. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kirjolohenmätiä |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| suolaa | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Sulata mäti ja siivilöi siitä nesteet pois. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulit, mäti ja suola. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana mätiseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto ja tilli. Kaada seos hyytymään kelmulla vuorattuihin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin tai silikoni-muotteihin. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























