Mätihyytelö - Yhteishyvä

Mätihyytelö

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Kirjolohenmätiä
4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
Suolaa
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Sulata mäti ja siivilöi siitä nesteet pois. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulit, mäti ja suola. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana mätiseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto ja tilli. Kaada seos hyytymään kelmulla vuorattuihin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin tai silikoni-muotteihin. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa