Mätijuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Valmista mätijuustokakku noutopöytään, alkupalaksi tai kalaherkuksi.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) hapankorppuja |
| 100 g | voita |
| 1 dl | maitoa |
| Täyte | |
| 200 g | mätiä |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | isoa punasipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| Koristeluun | |
| 100 g | mätiä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | punasipulia |
- 1.
Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen.
- 2.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- 3.
Hienonna sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja mausteet.
- 4.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen.
- 5.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla, tillillä ja punasipulilla.
Mätijuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Valmista mätijuustokakku noutopöytään, alkupalaksi tai kalaherkuksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | (1 pkt) hapankorppuja |
| 100 g | voita |
| 1 dl | maitoa |
Täyte | |
| 200 g | mätiä |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | isoa punasipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
Koristeluun | |
| 100 g | mätiä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | punasipulia |
Valmistus
- 1
Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen.
Määrä Ainesosa 100 g voita 200 g mätiä 6 kpl liivatelehteä - 2
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) hapankorppuja 1 dl maitoa - 3
Hienonna sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä 1/2 kpl isoa punasipulia 2 dl (1 prk) kuohukermaa 200 g (1 prk) kermaviiliä 400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa - 4
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa - 5
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla, tillillä ja punasipulilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl punasipulia 1/2 kpl sitruuna 1/2 kpl ruukkua tilliä 100 g mätiä
Ravintosisältö
411
Energiaa kcal
1720
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
19,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,9 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
411
Energiaa kcal
1720
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
19,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,9 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























