Mätijuustokakku - Yhteishyvä

Mätijuustokakku

Mäti-juustokakku hapankorpulla
Kappaleita
8
Valmistusaika
30 min
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

150 g
Hapankorppuja
75 g
Sulatettua margariinia
1/2 dl
Maitoa

TÄYTE:

200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaviiliä
250 g
Rahkaa
1 dl
Ruohosipulia tai tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua

KORISTELUUN:

Kirjolohen mätiä
Ruohosipulia tai tilliä
Sitruunaviipaleita
Punasipulia

Näin teet

1

Jauha hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja maito. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja rahka kulhossa. Hienonna ruohosipuli tai tilli ja lisää juustoseokseen mädin kanssa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatelehdet juustoseokseen ja kaada täyte hapankorppupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

2

Valuta mäti tiheässä siivilässä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
3

Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja rahka kulhossa. Hienonna ruohosipuli tai tilli ja lisää juustoseokseen mädin kanssa.

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaviiliä
250 g
Rahkaa
1 dl
Ruohosipulia tai tilliä
4

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatelehdet juustoseokseen ja kaada täyte hapankorppupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

1/2 dl
Sitruunamehua
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 13.2.2019
Jaa Somessa