Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli ja tilli (säästä osa koristelua varten). Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja pippuri sekä suola.
Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla ja tillillä sekä punasipulilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
71
298
7,6 g
5,1 g
0,6 g
0,6 g
—
0,4 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 pkt) Hapankorppuja,
100 g voita,
1 dl Maitoa,
200 g Mätiä,
6 kpl Liivatelehteä,
200 g (1 rs) Maustamatonta tuorejuustoa,
200 g (1 prk) kermaviiliä),
1 dl (1 ruukku) tilliä,
0,5 kpl Sitruunaa,
0,5 kpl punasipulia,
0,5 tl mustapippuria,
1 tl suolaa,
100 g mätiä,
tilliä,
0,5 kpl Sitruuna,
0,5 kpl Punasipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli