Mätijuustokakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Valmista mätijuustokakku noutopöytään, alkupalaksi tai kalaherkuksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 g(1 pkt) hapankorppuja
100 gvoita
1 dlmaitoa

Täyte

200 gmätiä
6 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) kuohukermaa
400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1/2 kplisoa punasipulia
1/2 kplruukkua tilliä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsuolaa
1/2 kplsitruunaa

Koristeluun

100 gmätiä
1/2 kplruukkua tilliä
1/2 kplsitruuna
1/2 kplpunasipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    200 gmätiä
    6 kplliivatelehteä
  2. 2

    Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) hapankorppuja
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Hienonna sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    1/2 kplisoa punasipulia
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
  5. 5

    Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla, tillillä ja punasipulilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpunasipulia
    1/2 kplsitruuna
    1/2 kplruukkua tilliä
    100 gmätiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä