Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

Pohja:

200 g
(1 pkt) Hapankorppuja
100 g
voita
1 dl
Maitoa

Täyte:

200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 rs) Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä)
1 dl
(1 ruukku) tilliä
1/2 kpl
Sitruunaa
1/2 kpl
punasipulia
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa

Koristeluun:

100 g
mätiä
tilliä
1/2 kpl
Sitruuna
1/2 kpl
Punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.

100 g
voita
200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 pkt) Hapankorppuja
1 dl
Maitoa
2

Hienonna sipuli ja tilli (säästä osa koristelua varten). Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja pippuri sekä suola.

1/2 kpl
punasipulia
1 dl
(1 ruukku) tilliä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 rs) Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä)
200 g
Mätiä
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
3

Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

1/2 kpl
Sitruunaa
4

Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla ja tillillä sekä punasipulilla.

100 g
mätiä
1/2 kpl
Sitruuna
tilliä
1/2 kpl
Punasipulia
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

71

298

7,6 g

5,1 g

0,6 g

0,6 g

0,4 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 pkt) Hapankorppuja,

100 g voita,

1 dl Maitoa,

200 g Mätiä,

6 kpl Liivatelehteä,

200 g (1 rs) Maustamatonta tuorejuustoa,

200 g (1 prk) kermaviiliä),

1 dl (1 ruukku) tilliä,

0,5 kpl Sitruunaa,

0,5 kpl punasipulia,

0,5 tl mustapippuria,

1 tl suolaa,

100 g mätiä,

tilliä,

0,5 kpl Sitruuna,

0,5 kpl Punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli