Maukas makaronilaatikko
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kukapa ei rakastaisi makaronilaatikkoa. Tämä versio saa makua kylmäsavuporolla maustetusta sulatejuustosta, paprikajauheesta ja basilikasta.
| 250 g | (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa |
| 2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 6 dl | täysjyvämakaronia |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | emmentaljuustoraastetta |
- 1.
Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
- 4.
Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
Kukapa ei rakastaisi makaronilaatikkoa. Tämä versio saa makua kylmäsavuporolla maustetusta sulatejuustosta, paprikajauheesta ja basilikasta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa |
| 2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 6 dl | täysjyvämakaronia |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | emmentaljuustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.
Määrä Ainesosa 2 kpl lihaliemikuutiota 6 dl täysjyvämakaronia 2 l vettä - 3
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl paprikajauhetta - 4
Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1/2 dl emmentaljuustoraastetta
Ravintosisältö
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
27,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
27,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l vettä, 0,5 tl Paprikajauhetta, 0.5 dl emmentaljuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























