Maukas makaronilaatikko

arvosana3/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kukapa ei rakastaisi makaronilaatikkoa. Tämä versio saa makua kylmäsavuporolla maustetusta sulatejuustosta, paprikajauheesta ja basilikasta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
2 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota
6 dltäysjyvämakaronia
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 kplruukkua basilikaa
2 kplkananmunaa
1/2 dlemmentaljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.

    MääräAinesosa
    2 kpllihaliemikuutiota
    6 dltäysjyvämakaronia
    2 lvettä
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
  4. 4

    Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 dlemmentaljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l vettä, 0,5 tl Paprikajauhetta, 0.5 dl emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä