Maukas makaronilaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas makaronilaatikko

Maukas makaronilaatikko
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kukapa ei rakastaisi makaronilaatikkoa. Tämä versio saa makua kylmäsavuporolla maustetusta sulatejuustosta, paprikajauheesta ja basilikasta.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
6 dl
täysjyvämakaronia
1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Näin teet

1

Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.

2 kpl
lihaliemikuutiota
6 dl
täysjyvämakaronia
2 l
vettä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
4

Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilikasilppu ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
1/2 dl
emmentaljuustoraastetta (halutessasi)
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g190 g
Proteiinia28 g165 g
Rasvaa23 g135 g
Kuituja5 g30 g
Energiaa kj1880 11277
Energiaa kcal449 2694

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l vettä

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • 0.5 dl emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g190 g
Proteiinia28 g165 g
Rasvaa23 g135 g
Kuituja5 g30 g
Energiaa kj1880 11277
Energiaa kcal449 2694

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l vettä

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • 0.5 dl emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.