Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilikasilppu ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
449
1880
22,5 g
9,8 g
31,7 g
2,3 g
5,0 g
27,5 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l vettä,
0,5 tl Paprikajauhetta,
0,5 dl emmentaljuustoraastetta (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli