Maukas makaronilaatikko | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maukas makaronilaatikko

Maukas makaronilaatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kukapa ei rakastaisi makaronilaatikkoa. Tämä versio saa makua kylmäsavuporolla maustetusta sulatejuustosta, paprikajauheesta ja basilikasta.

Ainekset

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
6 dl
täysjyvämakaronia
1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele sulatejuusto. Kiehauta 5 dl vettä. Siirrä juustopalat veteen ja sekoita, kunnes juusto on liuennut. Anna jäähtyä.

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kiehauta 1 ½ litraa vettä. Lisää lihaliemikuutiot ja makaronit. Keitä makaronit lähes kypsiksi paketin ohjeen mukaan välillä sekoitellen. Valuta.

2 kpl
lihaliemikuutiota
6 dl
täysjyvämakaronia
2 l
vettä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
4

Voitele uunivuoka. Hienonna basilika. Sekoita basilikasilppu ja munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada vuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä makaronilaatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
1/2 dl
emmentaljuustoraastetta (halutessasi)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1880

449

22,5 g

9,8 g

31,7 g

2,3 g

5,0 g

27,5 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l vettä,

0,5 tl Paprikajauhetta,

0,5 dl emmentaljuustoraastetta (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli