Mausteiset kalatortillat

Kalatortilloja mehevöittävät kasvikset ja tartarkastike. Kiireessä voit tehdä ruoan myös kalapuikoista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplvehnätortillaa

Täyte

1 kpl(400 g) seitifileetä
4 rklvehnäjauhoja
1 kpltacomausteseosta
1/2 tlsuolaa
2 kplkananmunaa
2 dlkuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
öljyä

Helppo tartarkastike

1 dlmajoneesia
1 dlturkkilaista jogurttia
1 dlsinappi-kurkkusalaattia

Lisäksi

avokadoa
tomaattia
roomansalaattia

Valmistus

  1. 1

    Sulata seitifilee pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Leikkaa fileestä suupaloja. Kääntele palat ensin mausteilla maustetuissa jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi kuivissa leivänmuruissa tai korppujauhoissa.

    Paista kalapalat runsaassa öljyssä pannulla molemmin puolin rapeiksi ja kypsiksi.

    Sekoita tartarkastikkeen ainekset. Pilko lisäkkeeksi avokadoa, tomaattia ja salaattia. Nostele lisäkkeet ja kalapalat lämmitetyille vehnätortilloille ja valuta päälle tartarkastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pussi Tacomausteseosta, 0,5 tl Suolaa, Öljyä, Avokadoa, Tomaattia, Roomansalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025