Mehevä lihapata
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä lihapata on karjalanpaistin kermainen sukulainen. Hauduta lihat uunissa suussa sulavan mureiksi ja viimeistele maukas liemi kermalla ja hunajalla.
| 800 g | karjalanpaistilihoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua salviaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | hunajaa |
- 1.
Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
- 2.
Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla.
- 3.
Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Nosta kasvikset pataan. Lisää laakerinlehdet, vesi ja lihaliemikuutiot.
- 4.
Kypsennä 225-asteessa puoli tuntia ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella tai foliolla ja jatka kypsentämistä 2,5 tuntia. Kaada pataan kerma ja hunaja, sekoita. Kypsennä vielä puoli tuntia. Tarkista lihan mureus ja jatka hauduttamista, mikäli tarpeellista.
Mehevä lihapata
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Mehevä lihapata on karjalanpaistin kermainen sukulainen. Hauduta lihat uunissa suussa sulavan mureiksi ja viimeistele maukas liemi kermalla ja hunajalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | karjalanpaistilihoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua salviaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | hunajaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 800 g karjalanpaistilihoja - 2
Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 2 tl kuivattua salviaa - 3
Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Nosta kasvikset pataan. Lisää laakerinlehdet, vesi ja lihaliemikuutiot.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 200 g lanttua 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl laakerinlehteä 8 dl vettä 2 kpl lihaliemikuutiota - 4
Kypsennä 225-asteessa puoli tuntia ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella tai foliolla ja jatka kypsentämistä 2,5 tuntia. Kaada pataan kerma ja hunaja, sekoita. Kypsennä vielä puoli tuntia. Tarkista lihan mureus ja jatka hauduttamista, mikäli tarpeellista.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 2 tl hunajaa
Ravintosisältö
440
Energiaa kcal
1843
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
15,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
25,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
440
Energiaa kcal
1843
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
15,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
25,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























