Mehevä lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä lihapata

Mehevä lihapata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista mehevä lihapata hauduttaen karjalanpaistilihaa uunissa.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
Karjalanpaistilihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Salviaa
3 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Laakerinlehteä
8 dl
Lihalientä
2 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla. Kuori ja paloittele kasvikset ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

800 g
Karjalanpaistilihaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Salviaa
1 tl
Suolaa
3 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Laakerinlehteä
8 dl
Lihalientä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin 1/2 tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1 1/2–2 tunnin ajan. Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

2 dl
Ruokakermaa
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.