Mehevä lihapata - Yhteishyvä

Mehevä lihapata

Mehevä lihapata
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
250°C
Ruokavalio
Valmista mehevä lihapata hauduttaen karjalanpaistilihaa uunissa.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Karjalanpaistilihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Salviaa
3 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Laakerinlehteä
8 dl
Lihalientä
2 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla. Kuori ja paloittele kasvikset ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

800 g
Karjalanpaistilihaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Salviaa
1 tl
Suolaa
3 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Laakerinlehteä
8 dl
Lihalientä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin 1/2 tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1 1/2–2 tunnin ajan. Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

2 dl
Ruokakermaa
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 7.2.2019
Jaa Somessa