Mehevä lihapata

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Mehevä lihapata on karjalanpaistin kermainen sukulainen. Hauduta lihat uunissa suussa sulavan mureiksi ja viimeistele maukas liemi kermalla ja hunajalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gkarjalanpaistilihoja
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 tlkuivattua salviaa
3 kplporkkanaa
200 glanttua
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kpllaakerinlehteä
8 dlvettä
2 kpllihaliemikuutiota
2 dlruokakermaa
2 tlhunajaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    800 gkarjalanpaistilihoja
  2. 2

    Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 tlkuivattua salviaa
  3. 3

    Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Nosta kasvikset pataan. Lisää laakerinlehdet, vesi ja lihaliemikuutiot.

    MääräAinesosa
    3 kplporkkanaa
    200 glanttua
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kpllaakerinlehteä
    8 dlvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
  4. 4

    Kypsennä 225-asteessa puoli tuntia ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella tai foliolla ja jatka kypsentämistä 2,5 tuntia. Kaada pataan kerma ja hunaja, sekoita. Kypsennä vielä puoli tuntia. Tarkista lihan mureus ja jatka hauduttamista, mikäli tarpeellista.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    2 tlhunajaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä