Meksikolainen broilerikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meksikolainen broilerikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Meksikolaistyylisen kanakeiton salaisuuksia ovat tacomauste sekä sambal oelek -chilitahna. Lisää keiton joukkoon halutessasi keitettyä riisiä, perunaa tai pastaa, tai laita tarjolle nachoja.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
Broilerinfileesuikaleita
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tacomausteseosta
5 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
3 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Punainen paprika
2 - 3 rkl
Ranskankermaa

koristeeksi

Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja lisää kattilaan mausteseoksen kanssa. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Keitä 5 minuuttia. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Leikkaa pieniksi paloiksi. Keitä muutama minuutti. Lisää ranskankerma. Koristele persiljalla.

Vinkki: Lisää keiton joukkoon halutessasi keitettyä riisiä, perunaa tai pastaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

678

162

8,8 g

3,3 g

2,0 g

2,0 g

0,8 g

17,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Tacomausteseosta,

5 dl Vettä,

3 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Rouhittua mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli